02-06-2014

Ook als ik geen goud meer vind

Vanmorgen was ik aan het stofzuigen en toen ik onder de trap zoog hoorde ik: tikketikketik. Ik schrok; daar ging het goud! Mijn zoontje had er uren over gedaan om het te verzamelen. Zittend op een steen beleefde hij zijn geluksmomentje: goud delven. 


Gouden momentje
Ik zette de stofzuiger gauw uit en kroop op mijn knieën onder de trap om de rest van het goud bij elkaar te zoeken. Gelukkig was het nog heel wat ober en met de brokstukjes in mijn hand dacht ik terug aan dat leuke dagje uit, een paar weken terug. Wat was het fijn en hoe goed gingen de kinderen met elkaar om die dag.

De herinnering bezorgde me een fijn gevoel. Zomaar een gouden momentje tussendoor, onder de houten trap. Ik heb een erg drukke week en voel me niet lekker maar er is ook goud te delven, geluksmomenten. Deze herinnering bijvoorbeeld, aan het leuke dagje uit in Voorthuizen.

 
Delen
Ik wil mijn gouden momenten bewust beleven en natuuuurlijk deel ik die met mijn man. We praten niet alleen over wat er zwaar en moeilijk is. 

Ook als ik geen goud meer vind
Geluksmomentjes gaan zo voorbij, ze vervagen... net als de regenboog. Soms gebeurt er iets vervelend, waardoor het veel te snel voorbij is. Daarom richt ik me dappr op de Gever van het echte geluk. Want de schatten die ik in het gewone leven verzamel zijn gevoelig voor invloeden maar Jezus Christus niet. Hij is een veilige Schuilplaats, een betrouwbare Hulp in nood. Door Hem beleef ik heel wat mooie momenten. Ook als ik geen goud meer vind

Doe je mee? Tel je zegeningen. Er is goud te delven. Deel gerust je kostbare momenten in een reactie hieronder. Ook als je geen goud meer vind, praat erover.

20 opmerkingen:

  1. Precious moments: time with God, family, be one with nature, watching sunrises and sunsets, making others laugh, blogfriends and so on:)
    Have a nice gold mining day@

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb een boekje waar ik probeer dagelijks 3 dingen op te schrijven waar ik dankbaar voor ben, als ik een dip dag heb pak ik vaak het boekje erbij en lees terug dit helpt. Ook het lezen van een blog als deze doet me goed.

    Het horen dat je kid zegt IK HOU VAN JOUW. Dat is het ultieme geluks moment, Ik zeg dat ook geregeld tegen mijn Vader in de Hemel, ik denk dat ie dat wel fijn vind :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Kostbare momenten: de paar dagen die wij weg waren met lieve vrienden! gr. Hennie

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Oh Jedidja, I am going to mine some gold this week! My daddy had a coal mines so miner talk is my childhood. I'm happy you have the special memories you can smile about even in the midst of a busy week..

    Joyfully,
    Pamela

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een mooi blogje Jedidja. Daar word ik alleen al blij van.
    Een bijtje in de bloemen op mijn balkon vandaag.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Thank God for happy moments, but thank Him even more for stability in Jesus in the rough times, too!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. I feel the greatest joy by the wisdom God is giving me, and the visions I have. Salomon wrote something like "wisdom increases sadness", but wisdom also give you the feeling of being qualified.

    Have a nice week! God give you happy moments!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. I have tried to make a Dutch poem! *smile*

      ALSO HET

      Een Europese vrouw is mooi
      want zij zal de endenkooi
      voor de beer als geteld vor.
      Zij zal de triomfator.

      Verwijderen
  8. 'n Dagje uit kan inderdaad zo leuk, gezellig en knus zijn. Iets wat een warme herinnering wordt. (heerlijke, dromerige kinderfoto trouwens, ik kan me helemaal voorstellen dat ie het geweldig vond!)

    Heel mooi ook, je laatste alinea! Dank je wel.

    ps; En wat kan jij goed beknopt schrijven trouwens. Ik kan dat nog steeds niet, korte blogs...

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Anoniem6/03/2014

    Heel mooi beschreven Jedidja. Genieten van alle mooie, kleine, simpele dingen in het leven die o zo kostbaar zijn. Onze zegeningen tellen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een veilig idee he, dat onze God stabiel is en trouw!! Een geluksmoment van mij van de afgelopen tijd is de waardering die ik kreeg voor mijn werk. En dat een leerling zomaar na lang oefenen plotseling de tafel van 3 kon opzeggen. Ik was apetrots!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. kleine momenten die geluksmomenten worden, leuk dat je op schateiland was daar werkt mijn dochter op welke dag was je er ???
    Op woensdag en zaterdag draait ze shows ben heel benieuwd of je dat ook gezien hebt.
    En ze doet ook het schatgraven , leuk dat je zoon er zo van genoten heeft.
    Groetjes albèrtje

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Mooi, ontroerend blogje. Mooi hoe je tijdens de drukke werkzaamheden stilstaat bij een moment dat zich voordoet, een fijne herinnering koestert. Juist tussen de alledaagse drukte, onverwacht, geniet je er dubbel van. Mijn zoon had gister de uitslag van de kangoeroewedstrijd op school. Hij was de beste van de klas! (dit is een wedstrijd waar veel scholen aan meedoen, met wiskundige opgaven) Niet dat intelligentie het belangrijkste is, maar juist omdat hij door zijn autisme sociaal minder goed uit de voeten kan doet het hem goed als zijn klasgenootjes hem ergens om kunnen waarderen. Ik was nieuwsgierig en heb de test gemaakt, ik had een foutje meer dan hij! Ik ben echt supertrots. Als klap op de vuurpijl kondigde hij aan vandaag alleen naar de sportdag te gaan, of ik hem 10 minuten eerder wilde wekken, voor als hij verkeerd zou fietsen. Voorgaande jaren heb ik hem altijd gebracht en zag hij er huizenhoog tegenop. Weer een stap naar zelfstandigheid. Juist omdat je weet dat het niet vanzelfsprekend is ben je dubbel blij, want wat een hoop zit er in deze momenten.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Anoniem6/07/2014

    Ja geluksmomenten zijn er altijd wel inderdaad.
    Soms moet je even zoeken maar ze zijn er echt.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Mooi stukje Jedidja met de link naar Jezus Christus, de Gever van het blijvende geluk.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Beautiful captures of special moments ... May the Lord bless you and yours, Jedidja!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Hoe mooi je ook schrijft....... geloven in een hoger iets doe ik echt niet, maar wel in geluksmomentjes. Ik hoop dat mijn bezoek aan Leiden morgen zo'n geluksmomentje is. Misschien dat ik eindelijk iets meer te horen krijg en weet ik wanneer ik misschien weer normaal zal kunnen praten :)

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Mooi geschreven. Deze blog zorgt bij mij even voor een goud momentje :-). As you know, ben ik ook vrij druk met van alles, maar ik blijf mijn best doen bewust te genieten. Dat lukt tot nu toe nog steeds. Daar ben ik zeer dankbaar voor.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. I love this! Each day we should look for the golden moments and focus on the Giver - our loving and generous God!

    Blessings, Joan

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Een kostbaar moment?
    Gisteren gewandeld in het bos en me omringd weten door de mooiste geluiden die er zijn: kwakende eenden, zoemende bijen, een mol die wegschiet in het gras, de wind in de bomen. Voor mij zo kostbaar, want ik voel me vrij in de natuur. Vrij te zijn wie ik ben en in wat ik doe.

    BeantwoordenVerwijderen

Ik ben heel blij met je reactie! Dank je wel.