30-01-14

Rustpunt en Give Away

Als ik  onrustig ben van binnen helpt breien me soms om rustig te worden. Gezellig in mijn favoriete groene stoel, bij de haard. Cappuccino erbij. Ik houd ook van het inkleuren van kleurplaten voor volwassenen. Maar het meest kom ik tot rust bij God. Heer, ik ben zo moe; ik weet gewoon niets te zeggen. Ik wil gewoon even bij U zijn.

Rustpunt
En zo kom ik bij het boekje dat ik aan het lezen ben. Dat gaat ook over rust zoeken (en vinden) bij God. Het heet: Rustpunt en is geschreven door Gerieke van Til. Ik geniet ervan. Zo eenvoudig en helder. Even op adem komen door het lezen van een korte bijbeloverdenking.

Eén stukje vond ik erg mooi. Naar aanleiding van psalm 121 vers 1 en 2 schrijft ze:

Hangmat

Als ik behoeft heb aan een moment van rust en ontspanning ga ik in de hangmat liggen. Even loskomen van alles wat gedaan moet worden. In de hangmat liggen betekent even pauze. Ik word me weer bewust van de natuur ... en als ik 's-avonds in de hangmat hang, zie ik ontelbaar veel sterren. Ik besef opnieuw hoe groot God is. Hij heeft het allemaal gemaakt. Hij heeft alles in Zijn hand. Ook mijn leven, ook de dingen waar ik zo druk mee ben.


Wat een genade dat er een God is die ons nooit vergeet. 'De HEER houdt over de wacht over je gaan en komen van nu aan tot in der eeuwigheid.'


Herinnering
De hangmat roept leuk herinnering op aan het blotevoetenpad. Zomaar halverwege, hingen kleurige hangmatten waarin we uit konden puffen. Ik schreef daarover in een blog: "God geeft ook oases. Rustpauzes. Hij zegt: Kom mee naar een eenzame plaats, alleen, en rust wat uit."


Citaat uit het boekje:
In de hangmat sta ik niet
met beide benen op de grond.
Ik lig ontspannen, de blik gericht op de hemel.
Omhoogkijken naar Hem!

linking up with barbie this weekend over at my freshly brewed life!
 
 
Give Away:
Dit boekje wil ik graag aan één van jullie geven.
Schrijf maar een commentaartje,
als jij hem graag wilt hebben.
Eind volgende week verloot ik het.
  

21 opmerkingen:

 1. En dan lees ik dit en dan denk ik gelijk: rust.... volgens mij is dat momenteel iets waar ik heel veel behoefte aan heb.... Zou dit boekje helpen om de momenten te zoeken, ook in het drukke gezinsleven??? Dus ja, ik zou het boekje graag willen krijgen.... gr. Hennie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is soms nog moeilijk he, om rust te vinden, zelfs als je weet dat je het keihard nodig hebt. Ik vind het gaaf, dat je dit boekje aan iemand cadeau wilt doen. Uitdelen van rust ;-) ik maak ook graag kans. Liefs, Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De voorkant van het boekje straalt al zóveel rust uit dat ik erg nieuwsgierig ben naar de rest....
  Dat stukje van de hangmat is zo herkenbaar. Als we op de boerderij passen is daar ook altijd een hangmat. Eentje met grote flappen stof aan weerszijden, zodat je je even helemaal kunt afsluiten voor alles en iedereen...
  Ik zou het boekje graag willen hebben : )

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooi stukje weer!
  Het lijkt me een prachtig en leerzaam boekje, dus ik wagg graag een kansje! :)
  Als moeder van 3 kids (een intensieve peuter en 2 puberende pubers) vind ik het erg lastig om rust te vinden (bij God)
  Bedankt trouwens voor alle mooie blogs die je schrijft!
  Ik lees ze altijd met veel plezier en vaak met een glimlach van herkenning!
  Groetjes, Marianne Stijnen

  BeantwoordenVerwijderen
 5. dat boekje zou ik ook eens moeten lezen want ben ontzettend moe door CVS, en nu heeft mijn dochter ook nog een ongeval gehad.... dan heb ik zoveel om aan te denken dat ik onrustig wordt, zou leuk zijn als ik het won maar kan het (gelukkig) ook zelf kopen. Bedankt voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooi stukje, ik snap het zo goed wat je schrijft. Je verwoord het zo helder. Ik ben blij voor je dat je het boekje hebt gevonden en het je ook werkelijk rust geeft. Ik loot graag mee omdat ik die rust ook graag zou willen hebben. Liefs, Eveline

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik zou ook graag mee loten naar het boekje. Ik voel me weer zo onrustig en ver verwijderd van God... Terwijl ik Hem zo graag wil zoeken echt rust vinden. Ondanks mijn ziek zijn, onze financiële problemen en zoveel meer. Leren ondanks de chaos in mijn hoofd en leven..Ik wil me voelen zoals in die hangmat..

  Dikke knuffel!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dank voor je mooie rustgevende info!

  Liefs Loes xx

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Anoniem1/30/2014

  Mooi hoor...rust heb ik momenteel ook behoefte aan.
  Daarom ga ik binnenkort alweer 'n paar dagen naar het klooster waar ik
  afgelopen weekend ook al was. Rust zoeken, dicht bij God ..

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dit is overigens ook een mooi boek
  http://www.fakkel.nl/nl/product/9789058816962/rust.html

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat fijn om dit te lezen, we zijn allemaal tegenwoordig zo gehaast dat we eigenlijk vergeten waar het leven echt om draait! Het lijkt me een mooi boek en ik gooit daarom graag mezelf in de strijd :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Lief van je..
  Als ik de reactie lees, zie ik zoveel zorgen langs komen..dan voel ik me rijk gezegend!
  Ik zoek mijn rust iedere dag in even tijd voor mezelf ( het hoeft maar een half uurtje te zijn) door te staren, wandelen, handwerken...
  Maar bovenal als ik de Bijbel lees, wat een rust is er bij God te krijgen..Het beeld van schapen bij een Herder..zo rustgevend!
  Lieve groet♥

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Al heeeeel lang lees ik mee op je blog...zonder dat jij daar veel van merkte. Ik geniet van de wijsheden die je ontdekt en deelt. Ik geniet van de groei die je tentoonspreidt in de afgelopen jaren, groei in je leven met God, heel mooi! En ik bid voor je op momenten dat het minder makkelijk gaat, want ook daarin is God erbij.
  En nu reageer ik es een keer wél...heel inhalig....want ik vind het boekje zó mooi! Het blijft een zoektocht naar evenwicht. Een worsteling om ruimte te mógen némen, inruimen, om rust te ervaren. Corrie ten Boom zei ooit al iets in de zin van: als jij het te druk hebt om te bidden, dan doe je meer werk dan God van je vraagt. Hoe waar. En hoe waardevol om weer een stapje verder te komen in deze struggle! Daarom zou ik me een echte bofferd voelen als ik t boekje zou krijgen! Ik wacht t af!
  Hé: Gods zegen, in álles!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Jedidja, wat heb je weer een parel van een blog geschreven. Het onderwerp komt wel vaker voor- ook in een blog die ik net hebt gelezen van Janette Delores.

  En de opmerking van tante Trijns- uit het boek van Corrie ten Boom dat als we tijd tekort hebben dat we meer doen dan God van ons verwacht. Prachtig.

  Wat ben ik inderdaad een gezegend mens als ik de strubbelingen van anderen lees. Toch
  wil ik graag mee doen met de loting. Niet alleen voor mezelf maar ook voor anderen. Als ik meer rust krijg, krijgen anderen het om mij heen ook. Ook zijn er een paar mensen om me heen die zo'n boekje ook kunnen gebruiken, buiten de bloggers om- die ik er dan mee zou kunnen helpen door het door te geven.

  Enfin, Jedidja, ik gun jou wat ruimte de komende twee weekend dagen. Misschien is daar wat meer mogelijkheid toe.

  God's zegen.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hoi Jedidja, Ik zie mezelf al liggen in de hangmat(die ik niet heb)met jouw boekje Rustpunt.Of lekker opgekruld op de bank, als de kinderen naar school zijn, om even een moment tot rust te komen van de drukte van het gezin...En ook als het niet naar me toe komt...."Mijn ziel vind immers rust bij God" Veel Zegen bij het schrijven toegewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Eigenlijk reageer ik nooit, maar dit lijkt me wel heel erg mooi om te krijgen. Jouw blogs zijn voor mij de rustpuntjes op de dag, in de week. Voordat ik begin aan de lesvoorbereiding van mijn catecheselessen (voor 6 verschillende groepen) wil ik me even focussen op wat er echt toe doet en dat ook terug laten komen in mijn lessen. Dat valt niet altijd mee. Zwanger van de derde, met een leuk kleutermeisje en een huilbaby is het gezinsleven hectisch en is het soms moeilijk om rustig en geduldig te zijn. Daarbij een verbouwing die de boel op de kop zet. Juist elke dag weer focussen op wat er echt toe doet, ik denk dat dit boekje daarbij kan helpen, niet voor mezelf, maar voor mijn gezin en mijn leerlingen. Maar als ik het niet krijg, geeft niets, als jij maar je blogs blijft schrijven ;)!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wanneer ik rust nodig heb, dan ga ik even naar mijn slaapkamer. Hoewel ik ook vaak daar niet echt tot rust kan komen, omdat de kids dan ook vaak achter me aan komen. Ze gaan dan wel na even geklopt te hebben en ik gezegd heb, dat ik even alleen wil zijn, naar hun kamer. Maar dan gaat hun muziek aan. En nee, dan is dat niet altijd de muziek die ik op dat moment zou willen horen.
  Het prettigst is het als ik op zondag morgen uit bed kom, en alles slaapt nog. De rust en stilte doet me dan zo goed. Even alleen, en met God.

  Lijkt me heerlijk zo een hangmat. De sterren in de lucht, ja, dan, als ik even laat in de avond nog met de hond (puppie) buiten ben dan is dat zo prachtig, zo helder zo ontelbaar veel. En zo je met de neus op de feiten drukkend, dat dit niet zo maar eenvoudig ontstaan is. Nee, het is Gods schepping.

  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hi Jedidja,
  I love being alone with God, I love who He is and how He cares for us. Usually, on a Sunday evening at about 10 pm, we lie in bed listening to a program on the radio of Welsh songs. Even though I do not speak fluent Welsh, I know when they have the word Jesu in then they are singing about Jesus. It is so spiritual and often brings tears to my eyes just thinking about what He has done for us.
  God bless

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Oh Jedidja, I love this post. I've taken a little rest from blogging and haven't even looked at other blogs recently... Until today when I read this. God knew just what I needed! Thank you for your faithfulness to encourage others with your wonderful words of life. I hope you and your family are well.
  Much love ~ Mary

  BeantwoordenVerwijderen
 20. I want to be in the hammock, resting in God. Thank you for posting this. It's cold outside, but I can imagine summer's warmth and napping, nestled in God's arms. Blessings to you on this wonderful Sunday.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Bijzonder dat ik DIT ONDERWERP bij jou mag vinden lieve Jedidja...
  Het valt mij op dat DIT ONDERWERP steeds weer aan het licht komt!
  In de preek in de kerk,
  in Gods woord waar mijn oog plots op valt,
  op jouw fijne weblog...

  Ik denk dat de de HEILIGE GEEST niets liever wil dan ons in ZIJN RUST brengen.
  En dat dit ten voete uit een ONDERWERP is voor deze tijd,
  voor dit moment,
  voor dit seizoen.

  Wonderlijk hè...
  dat dingen soms blijven terugkomen omdat het binnen ZIJN PLAN ligt.
  Als wij in ZIJN RUST zijn,
  kan HIJ ons ten volle gebruiken,
  en zijn we dicht aan ZIJN LIEFDEVOL VADERHART.
  DAT is ZIJN VERLANGEN!!!
  Dan kunnen we de dingen aan,
  is ons pad VERLICHT en lijkt de toekomst niet meer zo onzeker.

  LIEFS, Suzanne

  BeantwoordenVerwijderen

Ik ben heel blij met je comment! Dank je wel.