15-02-2013

Open alstublieft die vensters ...

 
 
Aan het begin van deze week vroeg mijn man aan de kinderen of ze wilden bidden voor ons bedrijf. 'Deze week heb ik nog werk, maar dan houdt dan houdt het ook op ...' De kinderen waren vol zorg en beloofden te bidden. 
De financiële crisis gaat de bouwsector niet voorbij. Om ons heen storten bedrijven in. We horen over faillissementen en doorstartmogelijkheden. Hoe zal het met ons bedrijf gaan? Heeft het toekomst? Komen we hier met z'n allen heelhuids doorheen?
 
Terugkijken
Zo komt het dat ik terug denk aan de tijd toen we nog niet zo lang getrouwd waren. God bemoedigde ons me toen met deze tekst uit het Bijbelboek Maleachi

Beproef Mij toch hierin, zegt de HEERE van de legermachten,
of Ik niet de vensters van de hemel voor u zal openen,
en zegen over u zal uitgieten, zodat er geen schuren genoeg zullen zijn.
 
Hij heeft ons nooit laten zitten!  Ook toen het donker werd, liet Hij Zijn licht schijnen en ondersteunde ons in de moeilijke keuzes die we moesten maken. 'God, open ook vandaag alstublieft die vensters van de hemel voor ons.' 
 


Vensters in de hemel
Gisteravond praatten mijn man en ik nog even na. Ook over het feit dat we onverwacht toch weer nieuwe klussen binnengekomen waren! 'Dit werk komt echt uit de hemel vallen!' zei mijn man. Ik ben het helemaal met hem eens.
 
Hoe ervaren jullie de financiële crisis?

( ps: volgende week voorjaarsvakantie hier - gaan we van genieten )
 
 

31 opmerkingen:

  1. Anoniem2/15/2013

    God gives us suprises when we are not expecting...ik kreeg ook een verassing vanochtend..

    dat hoe ik het ook zoekt komt van GOd..alleen nog bellen en even nog meer bevestiging...God is a Good God...

    ik zal bidden voor jullie...hoop dat jullie door de winter heen kunnen (lol) soraya

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, die ervaringen heb ik ook :) Mijn man werkt ook in de bouw, en zijn opdrachten (als zelfstandig ondernemer) zijn lang niet zeker. Ook hier kan het zo maar weer eens ophouden, en nieuwe opdrachten zijn schaars. Maar 'tot hier toe heeft de Here ons geholpen!' Daar denk ik aan, als de gedachten van bezorgdheid opborrelen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. God is goed. Wij hebben al een aantal jaren te maken met minder opbrengsten en hogere kosten.
    Maar ik hou mezelf ook steeds voor: "Doe uw mond wijd open en Ik zal hem vervullen."
    En we zijn gelukkig nog niets tekort gekomen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Anoniem2/15/2013

    Wel fijn dan dat er toch weer opdrachten zijn binnengekomen Jedidja. Maar een hele zorg om in deze tijd een eigen bedrijf te hebben lijkt me.
    Zal ik jullie ook op mijn bidlijst zetten?
    Hier is het ook afwachten hoe het allemaal loopt, nu nog goed maar ja, tegenwoordig ben je bijna nergens meer zeker van.

    Groet,Marga

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dat zijn spannende tijden voor jullie gezin. Je hoort het overal in de bouw-sector. Mooi dat je zo samen met je gezin ervoor bidt en samen je afhankelijkheid van God mag ervaren. Wij hebben wat werk betreft niet zo'n last van de crisis, het werk van mijn man valt niet in de gevarenzone. Natuurlijk merk je als groot gezin wel dat je zuiniger aan moet doen.
    Zonet aan tafel las ik met mijn dochters: Toen ik u aanriep, hebt u geantwoord, mij bemoedigd en gesterkt (Ps. 138:3). Ik zal ook voor jullie bidden!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat fijn dat er nieuwe opdrachten binnen zijn,en dat Hij de eer mag krijgen. Fijn dat jullie je vertrouwen op hem stellen.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Herkenbaar - en heel nuttig om te mogen ervaren. Dat we onze zekerheden niet hebben in een goed lopend bedrijf, maar in de wetenschap dat er voor ons gezorgd wordt. André heeft ook een eigen bedrijf, en de voortdurende wisselingen in de politiek maken het voor hem ook onzeker. En ik vind het een voorrecht dat we dit ook zo mogen ervaren.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. I am thankful we have not suffered through the past few years as the economy as gotten so bad, but I know several who have. I pray everyone has your loving and thankful attitude that God will provide and take care of them; lovely thoughts Jedidja!

    Have a blessed spring break!
    Denise

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een zegen dat er nieuwe klussen binnen gekomen zijn! Mijn man had een rozenkwekerij toen wij verkering kregen, en precies ook in die tijd is er ingebroken en is er gif in de water bassins (dat water wordt in de potten gepompt) en in het bemestingsvat gedaan( zorgt voor de bemesting van de planten, gaat automatisch) dus met als gevolg dat twee weken later alles dood was.. (hij was toen net 20..) Dus daar heeft hij o.a. een enorme financiële schade van opgelopen. Nu schuldsanering maar die is gelukkig bijna afgelopen! En we zijn erg gezegend met de baan die hij nu heeft!! Een goede baan, hij heeft het enorm naar zn zin ( moet je voorstellen dat je net 20 ben en al een paar jaar vrij man ben geweest, ga dan maar weer eens voor een baas werken..) en ook een fijn salaris. Dus op zich van de wereldwijde/landelijke crisis hebben we gelukkig niet veel last, maar wel van die 'persoonlijke' crisis.
    Een hele fijne voorjaarsvakantie toegewenst! Geniet er van! Groetjes, Marike

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een prachtig iets hè, dat je bij God mag brengen en dan ook verhoring ziet. Hij zorgt.
    Fijne week!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Alvast een fijne vakantie! En ik hoop voor jullie dat er toch klussen jullie kant op blijven komen!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat fijn om te lezen dat er opdrachten binnen komen. God is goed! Hoe ik het ervaar? Poeh, ene keer ben ik vol moed en geloof en andere keer kan ik moedeloos zijn. Maar hoe ik ook in mijn vel zit, God zorgt altijd voor mij.

    Geniet van je vakantie!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. God has seen us through a few financial hardships for sure. He is able and willing. Trust.:)


    Have a great break!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Anoniem2/15/2013

    Mooi, die openheid in jouw gezin.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Anoniem2/15/2013

    That's beautiful Jedidja! I've been telling God I wanted a job so I can get a car and go where I need to go, especially when I go to therapy. I made my requests know to God and He blessed me with a job. Even yesterday I was upset because the job would not pick up the phone so I can start work. I felt in my spirit to call now I start working Saturday!
    God told me He is pleased that I have in my goal -- a goal to have a car and drive myself to the park to spend time with Him.
    Hugs Jedidja ♥

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Mooi zeg, "het komt uit de hemel vallen" heeft zoveel meer (echte) betekenis voor christenen! Als ik een soms een beetje in paniek raak over werk en inkomen, kortom geld, dan zeg ik altijd maar tegen mezelf. God zorgt voor me, voor kleren, onderdak en eten. Dat is genoeg! Zo fijn dat we daarop kunnen leunen, vind je ook niet?! Een hele fijne vakantie!

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wat mooi, die openheid en samenhorigheid in je gezin.
    Ook het geloof en vertrouwen is bijzonder.

    Ik moet hierbij denken aan de tekst van Thersia van Avila, die ik zelf zo mooi vind:

    Laat niets je storen.
    Laat niets je schokken.
    Alles is eindig.

    God wordt niet anders.
    Duldend geduld maakt
    alles bereikbaar.

    Wie God heeft, weet
    niets ontoereikend.
    God alleen waarborgt.


    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Vind ik ook een mooi gedicht! heb je nog meer van zulke?

      Verwijderen
  18. O, Wat een spanning he? Je voelt je zo afhankelijk soms. Wel bijzonder dat je man nieuwe opdrachten binnen kreeg. En ik hoop en wens dat God jullie zo verder draagt. Leven bij de dag. Onze trouwtekst is trouwens: ' De HEER zelf gaat voor je uit, hij zal je bijstaan en geen moment van je zijde wijken. Wees niet bang en laat je door niets ontmoedigen.’ (Deut 31:8) En ik moet het me regelmatig voorhouden!

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Ooh, wat een troostende bemoediging, werk dat uit de hemel komt vallen!
    Ook voor jullie kinderen denk ik heel indrukwekkend, nadat er zorg was en nadat ze gebeden hebben deze gebedsverhoring.
    Ook voor de toekomst wens ik jullie voor elke dag en elke week genoeg (werk).

    'n Goeie, liefdevolle vakantie gewenst.
    Groetjes van mij

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Anoniem2/16/2013

    Beautiful blog! God does provide for us everything we need! Praise the Lord! I love the photos "praying hands" - prayers for you and your family!
    Martha

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Dag Jedidja,
    ik wens u en uw echtgenoot dat de economische krisis uw niet bereikt. Als je zelf een bedrijf heeft is het ook afhangelijk van uw echtgenoot (kwaliteit; hoe betrouwbaar werkt uw echtgenoot; wie zijn de opdraggevers; enzover ... ). Onze economisch systeem bouwt op concurrentie op. Um echtgenoot moet kijken dat zijn bedrijf beter is (of minstens gelijk goed is) dan de overige concurrentie.

    Prettige avond
    Dieter

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Hoi Jedidja,
    Wat een moeilijke situatie zeg voor jullie. Heel veel sterkte gewenst en ik hoop dat er weer opdrachten binnenkomen.
    Mijn man werkt bij een woningbouwcorporatie en ook daar gaat flink gesnoeid worden in werk e.d. De vraag komt af en toe ook omhoog of hij z'n baan kan behouden over een tijdje.
    In alles vertrouwen wij op Hem, Hij weet wat wij en ook wat jullie nodig hebben.
    Een fijne vakantie toegewenst!

    BeantwoordenVerwijderen
  23. God always takes good care of his children:)he is good:)

    BeantwoordenVerwijderen
  24. We have been in that situation often, and now our grown children struggle with it. God always makes a way where there seems no way!
    Many economies all over the world are facing hard times; prices go up, but pay stays the same or goes even lower.
    One of the things we have done to help with our income is to have only one car. Less gas, maintenance and insurance. But when I was working we needed the second car. Looking back at it, it seemed that most of my pay went to that extra car!
    I will also keep your family in my prayers~God bless~

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Wat mooi dat jullie zo vertrouwen op Gods hulp! Ik moest door dit bericht denken aan een preek die onze dominee een tijdje geleden hield, over diezelfde tekst. De moeite waard om te luisteren. Zie: http://www.maranathakerk.nu/erediensten/5-prekenarchief/1743-2012-12-09-1700

    BeantwoordenVerwijderen

Ik ben heel blij met je reactie! Dank je wel.