27-04-2012

Vakantie, kinderen thuis en blogpauze



Lieve blogvrienden,

Ik hou een weekje blogpauze omdat het bijna 'mei vakantie' is.
De kinderen hoeven een hele week niet naar school.
We gaan koninginnedag vieren op maandag.
Op dinsdag misschien samen iets leuks doen.
Op woensdag zelf pizza maken.
Ik wil met mijn kinderen spelen, met ze zwemmen, met ze de natuur in.

Daarom een blogpauze.

Heb jij plannen voor de mei vakantie?
Of heb je geen vakantie?

Tot gauw


25-04-2012

Kwetsbaar durven zijn ...


In mijn agenda staat deze week dit citaat:

Een sterke vrouw weet wanneer
ze kwetsbaar moet zijn.

Ik heb daarover nagedacht. Ben ik een sterke vrouw als ik weet wanneer ik kwetsbaar moet zijn? Of is een kwetsbaarheid een levenshouding?  Ik zou graag het woordje 'moeten' willen vervangen door 'durven'.  Zo  zou ik mijn citaat eruit zien:

Sterk ben je 
als je kwetsbaar durft te zijn.

Nou ja, er zit in allebei de citaten een kern van waarheid toch?  Het is een hele kunst om kwetsbaar te durven zijn. Ben je bereid om het beeld van wie je zou moeten zijn, te vervangen door wie je echt bent? Wat is jouw ervaring met kwetsbaarheid?

20-04-2012

Breng je zintuigen tot leven

Diana Ackerman, een dichteres en ontdekkingsreizigster zei dat wij gevoelige wezens zijn, die het vermogen bezitten de wereld om ons heen - in al haar overdadige schoonheid - met iedere hartslag waar te nemen. 

Ik denk dat ze gelijk heeft. Jammer dat we zo vaak in de ban van onze deadlines zijn, zo gestrest door het leven gaan.


Als we een scherpe blik en een diep gevoel zouden hebben voor het gewone menselijke leven, zouden we het gras horen groeien en de hartslag van de muis horen ...' George Eliot

Het leven kan echt heel moeilijk zijn! Toch raad ik je aan om eens om je heen te kijken. Adem de geur van de lente in, omarm de mensen die je lief zijn. Vraag kracht om je open te stellen.

Regent het? Ga even buiten staan en voel de druppels op je gezicht. Schijnt de zon? Kijk omhoog naar de blauwe lucht. Laten we in de drukte van ons leven af en toe vol bewondering stil staan.

Lift up your eyes on high, and see Who hath created these, that bringeth out their host by number; He calleth them all by name; by the greatness of His might, and for that He is strong in power, not one is lacking.

 

 Hoe breng jij je zintuigen tot leven?

16-04-2012

Hoe noem jij deze kever?

Lieve heersbeestje. Maar als kind noemden wij hen kapoentjes. Hoe noem jij dit beestje? Er zitten er zoveel in onze tuin!




15-04-2012

Over graffiti en ingraveren

Met interesse bekijk ik graffiti. Wat voor verhaal zou er achter zitten. Wie heeft het er neergezet en waarom?  Op muren van openbare wc's ( scholen) valt veel te lezen: schunnige teksten, raadsels, haat en liefde teksten of alleen een handtekening.

Psychiaters zeggen dat het schrijven op muren en deuren veel te maken heeft met identiteit. Als je eenmaal je naam of iets anders hebt achtergelaten, ergens waar anderen het zullen zien, maak je die plek tot jouw terrein en dat vergroot je zelfvertrouwen. Ik weet niet of dat echt zo is, zou kunnen.



Vroeger speelde ik vaak buiten met mijn broertje. Op een dag schreef hij zijn naam heel groot op de muur van ons huis. Later vroeg mijn moeder: 'Waarom heb je dat gedaan?'
Toen zei hij zoiets: 'Dan kan God mij altijd terug vinden.'

Wat betreft God. Adriann Plass zegt: Ik ben niet van plan God te vergelijken met iemand die lelijke dingen schrijft maar ik vind het wel boeiend dat Jezus in Openbaringen  3: 12 vertelt wat Hij van plan is: Hij zal de naam van God, de stad van God en ook zijn nieuwe naam op ons ( figuurlijk dan ) schrijven zodat we publiekelijk en voor eeuwig met Hem verbonden zijn.

and I will write upon him the name of my God,
 and the name of the city of my God,
 the new Jerusalem,
 which cometh down out of heaven from my God,
and mine own new name.

Graffiti kan verwijderd worden. De regen spoelde de krijtletters van mijn broertje van ons huis. Daarom ben ik blij met het andere voorbeeld uit de bijbel. God vergeet mij niet.


* Heb jij ooit je naam ergens op geschreven?
Op een boom, muur of deur ...
Die van mij staat nog steeds ergens in een boom.
Samen met de naam van een jongen. Hij werd niet  mijn man :-)

ps. Afgelopen week ben ik erg druk geweest. Maar deze week kom ik bijlezen!

10-04-2012

MAG IK UW GLIMLACH?



O Heere,
mag ik
alstublieft
Uw glimlach
lenen?'
En dan
kan ik mijn 
vriendin
begroeten met
een vrolijk
'hallo', geleend 
van God.

Joni Eareckson Tada

03-04-2012

MIJN TIJDEN IN UW HAND

Zondagmorgen werd ik wakker na een vervelende nachtmerrie. Sinds mijn neefje (zes jaar) stierf aan kanker heb ik af en toe nare dromen. Over kanker, dood en grafkisten. Opnieuw werd ik overvallen de kwetsbaarheid van het leven. Ik dacht: wat heeft het leven eigenlijk voor zin als je moet sterven? Ik probeerde rustig te worden maar voelde me gewoon heel vervelend. Kom op ... wakker worden. Het was maar een droom!


Fatalisme? Ik wil het niet!  Zolang ik hier op aarde ben, is dit de plek waar God me hebben wil. Ik zal het pad lopen dat God in liefde voor mij op aarde heeft uitgestippelde en als Hij klaar is – niet eerder – brengt Hij me Thuis. Ondertussen heeft Hij voor mij een bedoeling op deze aarde. Daar zie ik al zo veel van. Mijn tijden - in Uw hand.
Ik til ik mijn hoofd omhoog en lach met mijn kinderen. Ik stoei met ze en maak foto’s. Ik help hen als ze problemen hebben en werk vol overgave aan de relaties. Ja, het leven kent zware bergetappes maar er zijn genoeg momenten dat ik ervaar dat God erbij. Hij gaat mee. 

Ik zeg nee tegen fatalisme en probeer bewust en heel actief te genieten van het kostbare geschenk dat Leven heet!

  • Op wat voor manier ga jij met je bergetappes om?
  • Heb je mensen om je heen, die je steunen?
  • Ervaar je Jezus en is wat Hij zegt waarheid voor jou?
  • Heb je een tip of bemoediging voor een ander?