03-08-12

De pracht van de dag.

Met de gebrokenheid van het leven word ik iedere dag geconfronteerd. Alles wat ik heb, zou me uit de handen kunnen vallen.


Gisteravond legde ik mijn jongste op bed en ging zelf ook even op mijn bed liggen. Ik was moe van de dag. Ineens zag ik,  hoe mooi de zon door de gordijnen naar binnen probeerde te schijnen. Ik tilde mijn hoofd omhoog. Zachtjes waaide de wind door het open raam en ik rook de geur van het gemaaide gras. Wow, dacht ik, wat is het leven mooi!


De pracht van de alledaagse dingen is iedere dag om ons heen! Gods trouw kleurt de morgen, elke dag opnieuw. Of we nu op vakantie zijn of niet, er valt er zoveel beauty te ontdekken. Bijvoorbeeld ... mijn dochter die oefent in het gras om een perfecte handstand te krijgen. Ze groeit van mijn complimentjes. Ze springt en holt en ploft uiteindelijk lachend in het gras.


Ik voel me ook heel blij worden als ik naar de cake en boterkoek kijk, die mijn zoon bakte. Appelcake, met appels uit de boom naast het huis. Hij is er trots op en ik ook. Omdat hij het helemaal zelfstandig doet en de geur het hele huis vult.


Genieten van de pracht van de dag betekent dat ik met mijn ogen de bloemen streel, die staan te bloeien in de tuin. Ik geniet van de klaprozen, die mijn jongste zoon voor me plukte: 'Voor jou, mam!' Ik zoek een klein kommetje en zet ze voor het keukenraam.


En regent het?  Spelende kinderen in de gang met afschietbare helicopertjes, waar ledlampjes aanzitten. Plezier met iets goedkoops - spannend in het donker. Daar kan ik van genieten, ja. En de kinderen ook.


Laten we genieten van de pracht van de dag. Laten we de mensen, die op ons pad komen met liefde en vooral echte aandacht omringen. Laten we de kostbare momenten koesteren.  En laten we ... bidden voor de mensen om ons heen die op dit moment niet kunnen genieten en alleen gebrokenheid zien.


Waar heb jij de laatst tijd echt van genoten?

25 opmerkingen:

 1. Dat is nou precies zoals ik het ook zo vaak ervaar. Kleine dingen die het leven groots maken.
  Je lasten draag je wel mee, maar als je maar genoeg van die momenten hebt, kun je er tegen.
  Omdat je door al die sterretjes ziet: God is er. Hij blijft er ook. En Hij hoort je, als je weer eens moe en bezorgd van iets bent. Laten we al die dingen bij Hem brengen, in dank en in gebed.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat is dit een mooi stukje! Hoe bijzonder als je kunt genieten van al het moois in de kleine dingen. En inderdaad, `alles` kan ons ineens uit handen geslagen worden, maar Gods trouw is de garantie dat alles eens nog mooier wordt. Gezegende dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier word ik gewoon blij van.
  Alle kleine dingen die God geeft en waar je dankbaar voor bent.
  Daar heb ik de laatste tijd ook van genoten!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vanochtend kwam mijn middelste zoon in het zonnetje bij me zitten, terwijl ik koffie dronk. En toen praatten we gezellig samen. Dat was ook een geluksmoment!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Momenteel geniet ik erg van de zon, heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zojuist even lekker met mijn jongste een peuterboekje bekeken... Zo leuk om dat kleine stemmetje de woordjes te horen brabbelen... Het gaat om die kleine momenten he, ze zijn ook weer zó voorbij!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Kinderen geven, naast een beetje stress en zorgen.., vooral enorm veel vreugde. Geniet met en van ze!
  "Kinderen zijn een geschenk van de HEER, de vrucht van de schoot is een beloning van God." -Psalm 127:3

  BeantwoordenVerwijderen
 8. A very good message, Jedidja! There is so much beauty in the world, if only we would take the time to notice. God is gracious and God is good.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Yes! Finding beauty in the every day is the best way to live. Your children are joyful.creative, and beautiful! Celebrate them! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik geniet op dit moment ook erg van de kinderen. Samen wandelen, spelletjes doen, dingen ondernemen. We genieten ervan als gezin. De tijd vliegt als we zo samen bezig zijn....

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Enjoy every moment with your kids. They will remember it when they grow :) and will do the same with their kids: apple cake, play in the grass... Little things, wonderful things.

  xo

  BeantwoordenVerwijderen
 12. I am happy whenever I find small discovery in my daily life.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. AMEN Jedidja! To find beauty in even the smallest of things that the Lord has given us! Wonderful post.

  Blessings...Chelle

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Thanks so much for the beautiful reminder. Life flits by so quickly we need to capture every moment, not just the "big" ones.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Anoniem8/04/2012

  Idd, genieten van al het moois van elke dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. God is so good! Thank you for sharing and for using your gift to bless and encourage others.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Mooi! Wat is het rijk als je deze dingen ziet. Genieten van de momenten.Goed verwoord en mooi om je er van bewust te zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Prachtige reminder, dank je wel!!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. All those blessings, sons and daughters, light and food (love apple cake!, flowers and play time. God gives them and like you, I am thankful.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Children are such a joy aren't they! We just had our "games night" and had so much fun together playing a quiz game and a card game:)

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Anoniem8/06/2012

  Jedidja,

  Thank you so much for leaving a comment on my blog today1 I am reading this post with Google translator and it's probably not perfect but I get the idea!

  Today after church I enjoyed the splendor of God's beauty as we drove on a street that was lined with beautiful White Oak trees in Houston, Texas. We do not live in this part of the United States so the beautiful flowers, trees and plants were a treat to see god's creation.

  God bless you there in the Netherlands dear sister in Christ!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ik zeg: carpe diem of geniet van de dag. Ik zeg ook: beleef iedere moment van het leven als of het da laatste moment van het leven is. Je bent het laatste keer zo jong als je nun bent. En daar voor moet je leven !

  Prettige dag uit Duitsland
  Dieter

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Ik geniet van de groenten die uit de tuin komen! Onze eerste keer dat we zelf wat dingen geplant hebben, ben het van thuis uit ook niet gewend. En we hebben zo'n goede oogst! Heerlijk is dat, daar kan ik echt van genieten! Al de zegeningen die we dagelijks weer krijgen! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Anoniem8/07/2012

  I love this post. It refreshed me. I had a long day yesterday with the kids..but today is fresh. Now that I think about it, the day was long but there were highlights to treasure.

  Thanks.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. I love this line: God's faithfulness colors the morning, every day. Beautiful!

  BeantwoordenVerwijderen

Ik ben heel blij met je comment! Dank je wel.