21-05-2012

Tuinstoelen van zolder, frisse start en geen sterke vrouw


Vanmorgen was het mistig toen ik de gordijnen opentrok. Nu is de nevel opgetrokken en af en toe schijnt de zon. Het is warm en ik heb eindelijk de tuinstoelen van de schuurzolder gehaald. Misschien ga ik straks buiten eten met de kinderen.


Gisteravond keek ik in mijn agenda en zag dat ik eindelijk een normale week voor de boeg heb. Geen extra dingen. Best fijn.

Hoe ziet jullie week eruit? Heb je vanmorgen een frisse start gehad. Of zijn de dagen loodzwaar voor je? Ik wens je veel kracht en moed toe om door te gaan. Of om juist een stapje terug te doen. Succes iedereen: met huishouden, werk, hardlopen, bezinning, genieten van de natuur. Leef met aandacht!

Beetje persoonlijk
Nog even iets persoonlijks. Ik las net op deze mooie blog iets over sterke vrouwen  http://lordwewillgo.blogspot.com/  Ik vind het echt zo confronterend. Ik vocht tegen een gevoel van moedeloosheid.  In heel veel dingen faal ik gewoon, dat weet ik. Ik ben geen sterke vrouw; eerder een chaotische vrouw. Ik werk hard aan mezelf om er te zijn voor de kinderen. Om warmte te geven. Dat lukt. Tegelijk ben ik in veel andere dingen niet perfect. Ik ben bijvoorbeeld rekenblind, gauw afgeleid en chaotisch in mijn gedachtenwereld. Veel sterker in 'schrijven' dan in 'huishouden doen'.  Daarom dit badkamergebed ;-) Voor mezelf ... en voor alle vrouwen die zich niet zo 'sterk' voelen en worstelen met zelfaanvaarding.

Heer, als ik in de spiegel, baal ik even
Maar ik ben uw kind, en met de psalmist zeg ik:
'Ik dank U, want het is een wonder
zoals ik ben gemaakt.
Alles wat u maakt, is een wonder.
Dat besef ik heel goed.

23 opmerkingen:

 1. Ik ben geen vrouw. Maar ik weet één ding zeker; (ook) als vrouw kun je niet altijd sterk zijn.
  En wat kan een vrouw nog meer doen dan warmte geven? Ja, heel veel mee.., maar dàt lijkt mij het allerbelang-Rijkste..
  Een Goede week! -hans

  BeantwoordenVerwijderen
 2. "Heel veel meer", bedoelde ik. Ik vergat de R.
  Zegen voor deze week, -hans

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Jedidja,

  Wat heerlijk om vanmorgen jouw blog te lezen.
  En weer zie ik de werking van God...
  Vanmorgen kwam er een vriendin van mij. We zouden samen gaan ploegen om onze spullen van beneden naar boven te verhuizen.
  Maar...we kozen voor een ochtendje genieten in de zon. Geen planning, maar praten over dingen die we soms moeilijk vinden.
  We mogen zijn wie we zijn omdat God van ons houdt...
  Bedankt voor jouw post!
  Veel zegen toegewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kijk naar de dingen in je leven die wel goed gaan, ieder mens heeft zoveel goede kanten! Leer ze te zien. Mooi gedichtje voor in de badkamer ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie post!
  Geniet van de week zonder 'bijzondere'dingen, zulke weekjes heb je soms zo nodig!
  Ik ben ook niet zo'n goede huisvrouw, begin mezelf gelukkig na jaren wel hoe langer hoe meer te 'waarderen' om andere dingen die ik wel heb.
  Groetjes, Corine

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wishing you a good week ahead.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk dat je het even over mijn blog hebt!
  Wat een mooi gebed heb je daar neer gezet!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zo, herkenbaar.
  Ook ik voel me vaak geen sterke vrouw, maar als ik naar alles kijk wat ik meegemaakt heb dan denk ik als ik niet sterk was het ik het niet gered.
  Wat een prachtig gedicht trouwens.
  En geniet van het heerlijke weer deze week.

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 9. We hoeven niet altijd sterk te zijn Jedidja, als we dat altijd waren hadden we de Here Jezus niet meer nodig toch?
  Dank je voor je berichtje, dat zet aan tot nadenken. De weblog van Tjitske ken ik inderdaad ook. Mooi he?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Altijd sterk zijn kan niemand, we zijn mensen met gevoel. Een mooi gebed en een mooie blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooie post weer hoor, dank! Wat is sterk zijn eigenlijk vraag ik me af. Hoe meet je dat?
  Jij bent creatief, en ja, dat gaat vaak samen met een bepaald soort wanorde... een wanorde die de mooiste dingen voortbrengt. Zoals je blogs, je boeken, en de liefde voor je gezin :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Je hoeft ook geen sterke vrouw te zijn. maar ik begrijp wat je bedoel": je wilt eht zelf anders, beter. Onze week staat nog steeds in het teken van examens, maar verder wel rustig. Of dat zo blijft??

  BeantwoordenVerwijderen
 13. lieve dame, zo herkenbaar ook ik worstel en ben chaotisch weet sinds kort door de blog van een zwitserse vriendin van teuni dat ik ADD heb en dat verklaarde veel voor mij waarom ik al ruim veertig jaar vecht bij het studeren en poetsen en orde houden etc het is niet van niet willen maar soms echt van niet kunnen.. en recent kreeg ik een boek van een lieve collega en het opende mijn ogen WAARDEVOL ZIJN .... de wens van ieder mens schrijver Robert S.McGee
  zo mooi voor de Heer ben ik waardevol en goed zo als ik ben en dat heeft mij kracht om beter om te gaan met mijn zwakheden en de "aanvallen" van anderen beter een plaats te geven want dat is moeilijk vooral als ze dichtbij mij staan en ik van ze hou .. lieve groet en en kracht in het woord van de Heer en niet in de goedkeuring van anderen heel erg van harte lieve groet Jezebelle

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Een ding is belangrijk, dat je bent wie je mag zijn zoals Hij je gemaakt heeft...als je dan kunt genieten dan is het goed...die kleine dingen kunnen soms je dag of week weer goedmaken....
  Geniet van de nieuwe week.

  ♥Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 15. This is the last week of school here so it is busy but I'm really looking forward to having all four of my girls home for the summer! Hooray!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. We all have our own unique and special strengths, and as long as we are thankful and dedicated in everything we do our days are filled with gratitude and blessings!

  Looking forward to the weekend because it's time for a break to go on vacation! :)

  Blessings and hugs,
  Denise

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hi Jedidja,

  I don't think I am a strong woman, but I always try to say to myself,"Never give up whatever happens". And luckily I have good friends to talk with.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik zag je blogje al eerder en zat er even over na te denken... Het is een 'conflict' waar ik ook vaak in terechtkom: graag die sterke, degelijke (huis)vrouw en super-mom willen zijn. Omdat ik het gewoon WIL kunnen (heb een gezond lichaam, waarom LUKT het me niet zoals ik het wil?). En omdat ik super-moms en super-huisvrouwen in mijn omgeving heb, en ik mezelf daartegen afschilder (en helaas minder goed uit de verf kom). Maar... is dat (in mijn geval dan) niet eigenlijk vaak gewoon eerzucht? Leef ik voor Gods aangezicht, of ergens voor het aangezicht van mensen? Ben ik een slaaf van mijn eigen perfectionisme, het ik-moet-alles-kunnen syndroom misschien? ... Ja, spreuken 31, daar strek ik me naar uit! Maar dat kan ook op een ontspannen manier zonder te hoge eisen aan mezelf, en in het vertrouwen dat God me leert welke prioriteiten ik moet stellen in elke situatie.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Dat vind ik nog een fijne tekst! Dank!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. I remember feeling pulled in every direction when my children were home. But after time to look at it from a distant perspective, I now realize that it was a perfect time and I did my best. When we are forgiving others, we should also learn to forgive ourselves. Busy, busy putting in the garden this week.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. I love weeks with less to do! This week I have two free days, a rare thing. We leave for the dunes at the end of the week. I can't wait!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Thank you so much for visiting my blog! As for your prayer; it is beautiful! Christ is strong when we are weak. He is the strength in our weakness. Paul boasted not of his strength but of His weaknesses and of the cross of Christ. God bless you!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. So, are these words to me, baby!
  We are weak, but our God is strong, hallelujah!
  In God we can rest and cheer us up. So, have a full day of renewal, my beloved sister

  BeantwoordenVerwijderen

Ik ben heel blij met je comment! Dank je wel.