25-04-2012

Kwetsbaar durven zijn ...


In mijn agenda staat deze week dit citaat:

Een sterke vrouw weet wanneer
ze kwetsbaar moet zijn.

Ik heb daarover nagedacht. Ben ik een sterke vrouw als ik weet wanneer ik kwetsbaar moet zijn? Of is een kwetsbaarheid een levenshouding?  Ik zou graag het woordje 'moeten' willen vervangen door 'durven'.  Zo  zou ik mijn citaat eruit zien:

Sterk ben je 
als je kwetsbaar durft te zijn.

Nou ja, er zit in allebei de citaten een kern van waarheid toch?  Het is een hele kunst om kwetsbaar te durven zijn. Ben je bereid om het beeld van wie je zou moeten zijn, te vervangen door wie je echt bent? Wat is jouw ervaring met kwetsbaarheid?

12 opmerkingen:

 1. Ik heb wel eens het gevoel gehad dat er een beetje misbruik werd gemaakt van mijn kwetsbaar zijn. Je laat het achterste van je tong zien en dan krijg je het later terug betaald. Daardoor probeer ik iets selectiever te zijn en niet meer iedereen meteen te vertrouwen... Heb er ooit een blogje over geschreven. Volgens mij zijn mensen die kwetsbaar durven zijn heel erg dapper!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Yes, I believe that is true. To reveal your true self is sometimes quite daring. You have to trust in others and not fear rejection.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben het helemaal met Trudy eens, dat is ook mijn ervaring.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha, dat citaat staat ook in mijn agenda.

  Ik vind kwetsbaar zijn best moeilijk.

  Groet Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zou het graag willen zijn, maar ben zeker nog niet zover.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het heeft m.i ook te maken met écht zijn! Niet ineens anders reageren als er iemand met je meekijkt. Heel moeilijk! Ik probeer gewoon puur te zijn in mijn reacties, maar dat máákt kwetsbaar, want iedereen kan er iets van vinden.
  Jedidja, wanneer God voor je is, wat maken meningen van mensen dan nog uit?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jezelf kwetsbaar opstellen doe je niet altijd toch. Maar tegenover kinderen, man en lieve mensen om me heen durf ik het wel. En het geeft wel respect, merk ik. Dus de citaten zullen waar zijn...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Goede avond Jedidja,

  ik zelf ben ook snel kwetsbaar, ik reageer snel verlegen en ik weet dan ook niet verder. De sterke is dat ik een diep gevoel voor de dingen heb. Zo als ik situaties inschat, zo als ik in de mensen in kijk, daar heb ik vaak goed gelegen.

  Prettige avond uit Duitsland
  Dieter

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik denk zeker dat kwetsbaarheid durven tonen een kracht kan zijn! Maar tegelijkertijd ben ik er wel voorzichtig mee. Anders voel ik me zo kwetsbaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dank jullie wel voor al die reacties. Ik herken me wel in jou Dieter :-) Maar ik durf me wel steeds meer kwetsbaar op te stellen en voel aan als dat ècht niet gaat bij iemand.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. "Je moet je niet altijd zo kwetsbaar opstellen"... Woorden van mijn ex-man. Woorden die ik tot op de dag van vandaag niet begrijp.

  BeantwoordenVerwijderen

Ik ben heel blij met je comment! Dank je wel.