27-02-2012

BEMOEDIG ELKAAR

Moeders vergelijken graag. Ze kijken naar elkaars kinderen, naar de schoolresultaten, naar de manier van spelen en praten en veel christelijke mama's verlangen naar goedaangepaste kinderen, die ook nog eens gelovig zijn. 

Moedeloos

Als dat bij anderen wel lukt en bij jou niet is dat iets om moedeloos van te worden.


21 jaar getrouwd

Vandaag vieren mijn man en ik onze 21 huwelijksdag. In de koelkast staat een feestelijke kwarktaart voor bij de koffie (lievelingstaart van iedereen). Ik kan niet begrijpen dat we al zolang bij elkaar zijn. De liefde van mijn man is zo volhardend dat ik ben gaan geloven dat het bestaat: echte liefde die niet afhankelijk is van prestatie. Gisteren praatten we over de voorbijgevlogen jaren en we kwamen samen tot de conclusie dat we nog steeds ontzettend blij zijn met elkaar.

God is een Schuilplaats

Opvoeden is mooi. Soms ook heel moeilijk. Juist in een moeilijke periode kwam ik erachter hoe goed  God goed was. Hoe trouw. Een Schuilplaats. Ik ben er rijper door geworden. Milder naar andere toe. De scherpe kantjes gingen er een beetje af.

Bemoedigen

Laten we gewoon stoppen met vergelijken en Zijn genade omhelzen. Zo houden we het vol. Kijk met interesse om je heen en bemoedig je andere ouders. Vooral degene waarvan je weet dat ze een moeilijke tijd meemaken.

Suggesties
  • stuur een appje
  • geef een cadeautje
  • geef tijd
  • deel de last
  • spreek bemoedigende woorden
  • bid 

Laat elkaar voelen: we staan er niet alleen voor!

15 opmerkingen:

  1. Hi Jedidja - I finally found some time to read on your blog. So great! To bad, that I can't read dutch - the google translation is so-so... but I get what you want to tell and thats wonderful! Love your posts! Katja

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je wel, bemoedigend blogje! En ik onderschrijf het helemaal, van vergelijken word je vaak moedeloos, ik wel tenminste. Waarom bij een ander wel, en bij mij niet? Vooral focussen op wat wel lukt en goed gaat! En nog gefeliciteerd met jullie trouwdag! Mogen er nog vele volgen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Congratulations!!! Have a nice and happy day!!!!
    xo

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Amen Jedidja! Happy anniversary! Enjoy your cheesecake.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hartelijke felicitatie op je 21ste huwelijksdag !!! Op 20 mei vieren mijn vrouw en ik onze 22ste huwelijksdag !!!!

    Groeten uit Duitsland
    Dieter

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Heb zelf pittige tantes, lang niet altijd zo makkelijk... schrijf er niet vaak over, daar heb ik immers een ander Adres voor...
    Niet vergelijken, nee hoor. Breng ze maar dagelijks bij God. En wat je zegt is zo waar: sta naast elkaar en bid voor elkaar en sta elkaar bij!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Congratulations to you and your husbands anniversary; I am sure that you have both planted seeds of loving faith and trust in your families lives. There are many challenges, but with God's grace as number one in our lives, we can stand up under anything!

    Blessings and hugs to you both! :)
    Denise

    BeantwoordenVerwijderen
  8. In my childhood, I had a lot of uncomfortable time to be prepared with my younger sister.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Prachtig stukje! Bemoedigen zou heel wat meer zegen geven dan vergelijken.
    Opvoeden is niet altijd makkelijk en wat kan vergelijken dan pijn doen.
    Gelukig hebben we Een die daar boven staat en hoeven we niet alleen op te voeden!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een mooi stukje Jedidja! We hadden het er net op de vereniging van de kerk over: bidden voor je kind en liefde geven, dat is soms nog het enige wat kan. Salome vroeg of haar zonen bij Jeuzs in Zijn Koninktrijk de beste plek kunnen krijgen. Dat willen we allemaal voor ons kind he. De beste plek. Maar soms is de Gods plek een andere plek als dat wij voor ogen hebben. Ieder kind is uniek en bijzonder, dor Hem gewild!
    Gefeliciteerd met jullie huwelijksdag. Wat bijzonder, 21 jaren. Geweldig!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Mooie post weer Jedidja, gefelicteerd met jullie bijzondere dag! Kwarktaart.... mijn lievelingstaart :)
    En je hebt gelijk hoor, vergelijken.... daar doe ik niet aan mee!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Van harte gefeliciteerd!!
    Inderdaad, niet vergelijken, daar heb ik een snelcursus in gekregen aangezien mijn oudste alles op haar eigen tempo doet... Een oefening blijft 't, maar ze mag er zijn PRECIES zoals ze is! En tegelijkertijd een oefening om oprecht blij te zijn voor een ander, bij wie het allemaal misschien wel van een leien dakje lijkt te gaan. Warmte en interesse tonen, en jezelf op de achtergrond houden - iets dat ik heel graag meer wil leren.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. That's a good point; grace does not compare!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Prachtig geschreven. Vergelijken is idd zo verkeerd. Ieder is uniek door God geschapen, daar mogen we best tevreden over zijn.

    BeantwoordenVerwijderen

Ik ben heel blij met je reactie! Dank je wel.