25-11-2011

Als het buiten regent ...


November ...Vandaag ben ik door de regen naar school gefietst om mijn zoon op te halen. Koude handen, koude voeten, rode neus. Dat hoort erbij.

Op straat spelen na het avondeten is er nu niet meer bij. Ik woon in een kinderrijke buurt waar het in de zomer en herfst altijd heel gezellig is. Verstoppertje, voetballen, skeeleren ... 't is november, een andere tijd is aangebroken. Nu wordt er binnen gespeeld.


SPEELGOED

Vandaag even naar de winkel geweest om de speelgoedkast te bevoorraden met kleine dingetjes zoals: dino's die je in elkaar moet zetten, pakketje om zelf een guirlande te maken van vilt, kralen en een belletje, knutselstokjes ( Cure-Pipes) en spullen voor het maken van kaarten. Ook wat goedkope soldaatjes ...

Wat ik vroeger, als kind, in de winter deed? Eindeloos typen op de typemachine van mijn vader. Het ene verhaal na het andere. Zo'n typemachine is echt nostalgie. Ik houd van het geluid: tik,tik, tik ...

Wat deed jij, als het regende, sneeuwde etc.

12-11-2011

DE FOTO IN MIJN HANDEN

If I had a single
flower for
every time
I think of you,
I could walk forever
in my garden.

Soms is mijn hoofd vol gedachten als ik aan mijn ouders denk. 
Ze zijn allebei rond de tachtig. 

Ik heb een foto in mijn handen en kijk ernaar. Het haar van mijn vader inktzwart en golvend. Ik zie blijdschap en trost in zijn ogen om het kind dat bij haar zus op schoot zit. Mijn moeder, zo onherkenbaar slank. Ik zucht. De tijd is onverbiddelijk. Ik ben niet meer die baby met die bolle wangen. Ik ben nu zelfs ouder dan mijn vader en mijn moeder op deze foto.

Hoe zou het voelen om een tachtiger te zijn?

Gisteravond stond ik voor het raam van de keuken en zag de maan achter de boom aan de hemel staan. Ik had heimwee naar vroeger. Naar mijn jeugd. Ik ben dankbaar dat ik ze nog heb maar de angst om ze te verliezen vliegt me soms aan. Toen dacht ik aan God en terwijl ik naar de maan keek, schoot een Bijbeltekst in mijn gedachten.

Zij zullen U vrezen, zolang de zon en de maan er zijn, van generatie op generatie. (Psalm 72)


Mijn ouders hebben mij over God en Zijn genade verteld, zodat ik de boodschap van Gods Amazing Grace door kan doorvertellen aan mijn eigen kinderen. Van generatie op generatie. Jezus naam zal zijn tot in eeuwigheid en in Hem ben ik met mijn ouders verbonden.

Leven je ouders nog of zijn ze overleden?
Wat is de mooiste herinnering?

08-11-2011

Help ... mijn moeder blogt

Ik heb een vraagje. Mijn moeder heeft het heel druk, naast haar part-time baan doet ze het huishouden. Ze kookt, ze wast, ze stofzuigt alle kamers. Iedere week gaat ze een uurtje naar de bibliotheek, ze zwemt en brengt mijn broertje naar sport. Ondanks haar drukke leven had ze altijd tijd voor een praatje. Nu niet meer! Tegenwoordig zit ze elk vrij moment met haar laptop op schoot. Help ... mijn moeder blogt! Hoe kan ik meer tijd met haar doorbrengen?


Ik ben dol op blogs. Snel werk ik mijn planning af, zodat ik eindelijk kan gaan zitten om te lezen. Het maakt mijn wereld groter. Ik kijk over de grenzen van mijn leven heen en neem met interesse een kijkje in het leven van anderen. - dichtbij en ver weg. Sommige blogs stijgen boven andere uit qua persoonlijkheid en moed. Bloggen lezen is een geweldige bezigheid, evenals het reageren op een blog. Er is een wereld voor mij opengegaan, die ik niet kende. Ik geniet ook van het schrijven natuurlijk. Mijn hoofd zit iedere week vol ideeën. Mijn leven als bloggende vrouw is interessant! Ik zit al met mijn laptop op mijn knieën, terwijl mijn kinderen nog op bed liggen. Geef me nog tien minuten ... en dan gaan we ontbijten. Ik lees een paar blogs terwijl mijn dochter, naast me op de bank, smeekt om liefdevolle aandacht. Bah, zo wil ik het doen.

BALANS

Ik zoek naar balans. Ik wil een gezonde balans vinden tussen bloggen, mijn werk, het huishouden.
Ik schrijf wat dingetjes op, uit de losse pols ... al schrijvend orden ik mijn leven.
1. Ik bid tot God, Hij zal me hierin op weg helpen.
2. Ik gebruik een kookwekker (de wekker zet ik in de gang, zodat ik het irritante getik niet hoor)
3. Ik beperk mijn blog tijd tot .... uur per dag
4. Ik besluit per dag vijf verschillende blogs te lezen en daar een èchte reactie bij te plaatsen.
5. Ik kies een paar blogs uit die me raken, daar reageer ik altijd op
6. Blog inspiratie schrijf ik direct op en werk het later uit
7. Ik beperk het aantal blogs en laat ze rijpen
Ik wil gewoon een beetje balans en daardoor een beetje meer gezelligheid in de huiskamer, romantiek met de man en vooral meer vreugde in God en in het omgaan met mijn kinderen en vrienden. Dan zeg ik na een dag niet meer: mijn hoofd zit helemaal vol van al die blogs.

Hoe doe jij dat toch?

04-11-2011

MIJN REUZEN EN GODS BELOFTE

Als er echt een moeilijk situatie is redt ik het. Dat is gebleken. Diep in mijn hart ben ik een kwetsbaar mensje dat vaak vecht ik met een bijzondere reus, genaamd: Stel je voor...

  • stel je voor dat ik onze familieziekte Parkinson krijg
  • stel je voor dat mijn kind een ongeluk krijgt op weg van school naar huis
  • stel je voor dat ik ineens mijn pincode niet meer weet
  • stel je voor dat ik, door mijn impulsiviteit een stomme flater sla
  • stel je voor dat ik in slaap val om niet meer wakker te worden
  • stel je voor dat ik halverwege mijn baantje in het zwembad kramp krijg
  • stel je voor dat ...


Het is niet leuk. Soms voel ik me er zo ongelukkig mee. Maar Godzijdank heb ik een helpende gedachte. Een belofte van mijn God, waar ik aanspraak op mag maken omdat ik bij Hem hoor.  

En zie, Ik ben met u, Ik zal u beschermen overal waar u heen zult gaan.

Het is een tekst uit Genesis 28. Ik ben onder de indruk van Jacobs geschiedenis. Hij vluchtte wegens familieomstandigheden naar zijn oom in Haran. Ondanks een foute keuze zag droeg God toch zorg voor Hem in de woestijn. In een droom sprak Hij deze woorden, die ik als helpende gedachten gebruik tegen mijn angstreuzen.