30-08-2011

Hersenspinsels van een zwemmende vrouw.

Als ze heen zwom kon ze hen niet zien. Dan keek ze tegen het hoge raam van het zwembad aan. Zwom ze echter een baantje terug, dan lukte het wel en keek ze haar ogen uit! Leuk, leuk! Ze was dol op obeserveren. ( lees: gluren ) Lekker al de vrouwen bekijken, die net als zij baantjes wilden trekken. Ze kwamen door de klapdeuren naar binnen: oudere vrouwen in degelijk badpakken met rimpels en verschrompeld vel op armen en benen. Ze huiverde. Zou zij er later ook zo uit zien? Andere vrouwen droegen een bikini en als ze nauwkeuriger keek, zag ze striae plus mollig buikjes. Dat gaf haar een voldaan gevoel. Ha, ha, ze was lekker niet de enige. Maar toen dat ene vrouwtje de ijzeren trap in het water zwembad afdaalde, zuchtte ze heel diep. Wow, wat slank! En bloedmooi. Om jaloers op te worden.Vlug draaide ze zich om in het water en zwom de andere kant op. Twintig jaar geleden was zij ook dun en kreeg ze complimentjes voor haar figuur. Ze was zwaarder geworden. Af en toe voelde ze zich net een kamerolifant. Boos sloeg ze met haar handen in het water.



Er is een tijd geweest dat ik mijn hoofd omdraaide, als ik mezelf zag lopen in een winkelruit. Soms is de vrouwen-wereld hard, vooral als de mode - en cosmetisch industrie zo'n groot impact heeft op wat mooi en lelijk is. Ik als vrouw van middenveertig krijg grijze haren, rimpels ... en ik kan het onmogelijk meer tegenhouden. Worden mijn kwaaltjes erger als ik ouder wordt? Moet ik misschien een schouderprothese of zit ik voor altijd vast aan pijn bij elke beweging?

Gelukkig veranderden mijn gedachten toen ik dit stukje las in het boek: 'Ik heb er genoeg van.'
Misschien zeg je dat het met jouw lichaam onmogelijk is om van jezelf te houden. Jouw lichaam is écht te dik, en bezorgt je niks dan last. Jouw lichaam levert je allemaal pijntjes en kwaaltjes op en je zit je alleen maar in de weg. Maar zo werkt het niet met de liefde ... Kijk eens naar een moeder met een moeilijk kind. Doet ze dat kind weg uit haar hart omdat het haar last bezorgt? Nee, de meeste moeders openen hun hart juist en koesteren het kind zoals het op dat moment is.
Waarom ga jij zo hard om met je lichaam? Je hebt het er maar mee te doen, zoals het nu is. En zoals je lichaam nu is, kun je ervoor kiezen om het lief te hebben en ermee samen te werken om Gods plan in je leven te vervullen. 

Ik vond dit stuk zo mooi! Mijn lichaam is waardevol voor God, mezelf en mijn man. God heeft mij in de moederschoot geweven. Zijn zorg was er en ... is er nog steeds -  dag en nacht. Juist nu ik een moeilijke tijd doorworstel ( hierover misschien later) ervaar ik Zijn aanwezigheid.


Ik ben benieuwd hoe jij er over denkt. Wat is jouw beeld van mooi zijn als vrouw? Is het potje dat ècht tegen rimpels helpt al uitgevonden? Hoe kijk jij tegen je lichaam aan; welke eisen stel je eraan en wat vind je zelf van die eisen?

26-08-2011

De realiteit van een rommelig huishouden

Ik was heel blij, dat ik ook eens een ander blog http://jennie-warner.blogspot.com/ tegen kwam deze week. Eentje die geen foto's liet zien van perfect opgeruimde kamers of kinderen in hun mooiste kleren. Niet dat ik propaganda maak voor rommelige kamers maar de realiteit is vaak zo dat mijn huis geen toonzaal is. (Ik ben benieuwd hoe dat bij jou is!)

Soms ligt de vloer hier bezaaid met playmobil. Overal strijdbare helden en o wee, als er iemand op de playmobil stapt. Mijn dochter nestelt zich altijd op de bank met een heleboel boeken en stripverhalen. Ze bouwen hier regelmatig een hut onder de trap, die dan weer mag blijven staan. En in de computerkast is het ook vaak rommelig evenals de slaapkamers.

Kamer van mijn dochter (11)


Mijn man heeft voor mij een prachtige planner voor me gemaakt, met ruimte voor weekmenu's. Toch faal ik vaak; ik heb geen 'huishoudelijke' vingers! Spinnenwebben zie ik niet eens, mijn kinderen maken me er soms attent op. Maar ... met mijn schema weet ik wel dat alle kamers een beurt krijgen, de ramen gewassen worden en de koelkast een schoon is! Ik ben iemand, voor wie een schema onmisbaar is, omdat ik anderhalve dag over wil houden om ander werk te doen, dat voor mij belangrijk is.

Ik verlang ernaar om van mijn huis een thuis te maken. Dat is tegelijk ook mijn antwoord op Gods roeping en ik vraag Hem me te helpen dit management beter onder de knie te krijgen. Mijn motto is: Wandel voor Mijn aangezicht en wees oprecht. Daarom zeg ik het maar eerlijk tegen je: ik heb moeite met het huishouden doen. Soms val ik zelfs in de fout om te gaan bloggen in plaats van wc's schoonmaken. Nu jij! Hoe krijg jij het voor elkaar?
 
(mijn dochter van 11, van de foto's hierboven heeft vanaf deze week ook een planning: zelf de vloer van haar kamer en het bureau opruimen -  ik zal het controleren! )

20-08-2011

Hij heeft een plan.

Deze week heb ik me erg verward gevoeld om een uitspraak over mijn kind. Onder het koffiedrinken zei één van mijn vriendinnen: 'Eigenlijk vertoont jouw kind kleuter gedrag toch? Hij is zo kinderlijk, loopt wat achter etc.' Ik was verbijsterd en praatte gauw eroverheen. Idd, mijn zoon pikt bepaalde leerstof  niet zo snel op. Hij heeft extra begeleiding nodig voor taal, omdat hij een taalstoornis heeft. Met zijn intelligentie ( EQ en IQ ) is echter niets aan de hand zijn. Hij is sociaal en ligt goed in de groep.


Gek hè, dat ik zo van slag ben. Mijn zoon is al vier jaar kleuter af. Wil ik misschien niet zien wat zij ziet?
Ik zal de stap wagen om haar te vragen, wat zij precies bedoelde.

Mijn zoon is prachtig gemaakt. Al zal hij nooit een beroemdheid worden: ik HOU van hem. Toen ik zwanger was van hem, zei God tegen mij: Wie zodanig een kind ontvangt in Mijn Naam, die ontvangt Mij! ( op het moment dat ik het moeilijk vond om weer zwanger te zijn). Wat ik nu doe? Ik leg mijn zorgen en frustraties in de handen van onze Schepper en zoek mijn steun bij Hem. Ik voel me veilig bij Hem en weet dat Hij voor ieder van mijn kinderen een plan heeft. Voor mijn meer begaafde kinderen maar ook voor mijn minder begaafde kinderen!

Oud gezang
Laat Hem besturen, waken,
't is wijsheid wat Hij doet!
Zo zal Hij alles maken,
dat g' u verwond'ren moet,
als Hij, die alle macht heeft,
met wonderbaar beleid
geheel het werk volbracht heeft,
waarom gij thans nog schreit.

19-08-2011

The Netherlands & The Dutch Culture

En dit vindt mijn zoon een geweldige video. Vooral om de muis en de kaas. Want hij is gek op kaas. Voor zijn verjaardag wil hij een groot stuk spikkeltjeskaas, om in zijn eentje op te eten. Kijk deze video en leer meer over onze cultuur. Best grappig! Zelf denk ik er nooit aan dat ons land onder de zeespiegel ligt.
En hagelslag op brood is hier favoriet. Het liefst vier boterhammen er mee bestrooien.


18-08-2011

O, o ... die koffie.

Ik ben gek op koffie. Hoewel ik nog steeds let op mijn eetgedrag drink ik overmatig veel koffie.
Na het lezen van 'Ik heb er genoeg van!' ben ik vast besloten om mijn koffieconsumptie te minderen tot twee kopjes per dag. Els van der Vlist schrijft in haar boek:
'Teveel cafeïne vormt een zware belasting voor de lever, want die probeert het gif (?) het lichaam uit te werken. Daarnaast moeten de adrenalineklieren harder werken, waardoor je sneller moe wordt. Teveel koffie drinken geeft symptonen als slapeloosheid, overbezorgdheid en spijsverteringsklachten.


Ik durf bijna niet te zeggen hoeveel koffie ik drink. Ruim veertien mokken per dag. Wel met veel melk ( en geen suiker ) Ik begin om zeven uur 's-morgens al en om half negen 's-avonds drink ik mijn laatste mok koffie.
Ik wil graag afbouwen maar dan zonder hoofdpijn. ( die ik ken van een vakantieweek zonder koffie )
Gelukkig vond ik net een heel handige ( en leerzame) site http://www.onlinecoachingentraining.nl/2011/01/29/hoe-cafeine-en-koffie-echt-werken-haal-het-maximale-uit-je-koffie/  Daar ik erg blij mee ben! Het was voor mij een eyeopener om dit te lezen:
Het ‘fight or flight’ principe is tevens een gevaar van koffie. Je lichaam zet namelijk middelen in om zo effectief mogelijk te kunnen vechten of vluchten. Een hogere spierspanning, hogere bloeddruk, meer ontsteking onderdrukkende cortisol, gevoelens van onrust… Doe dit langdurig achter elkaar en je krijgt te maken met allerlei geestelijke en lichamelijke problemen gerelateerd aan stress.
Ik stop met overmatig koffie drinken! Vanaf morgen ga ik over tot het gebruik van maar twee mokken koffie. Ik ga meer kruidenthee drinken en water. Heeft iemand nog meer tips of goede raadgevingen om me te helpen?


Els van de Vlist:
Ga in gebed in moeilijke momenten. Er zullen altijd moeilijke momenten vol verleidingen ( gaat over eetgedrag) Sto dan, dender niet door, denk na en richt je hart op God. Soms is dat een schietgebedje, maar je hebt wel contact met Degene die de kracht kan geven waardoor jij door die moeilijke momenten heen gesleept wordt.

13-08-2011

Wandelen na een regenbui.


Veel regen de laatste tijd. Weet je hoe lekker het dan ruikt in het bos. Wandelen na een fikse bui is echt lekker. Trek je laarzen aan en ga mee op ontdekkingstocht.


Zie je hoe mooi de druppels daar liggen te glanzen op het gras? Het lijken wel glaskralen. Het was een heel gepruts om ze helder op de foto te krijgen.


Deze lila klokjes zijn een beetje weggewaaid door de wind. Ik vind de kleur zo mooi. Ze groeiden aan de voet van een reusachtige eik. Het zijn kleine bloemetjes.


Dit eikenblad heeft wat regenwater opgevangen. Aan de kleuren zie je dat de herfst niet lang op zich zal laten wachten.


Ja, ja ... paddestoelen. Vooral nu het zo vochtig is schieten ze omhoog in allerlei kleuren, soorten, maten. Ik vind ze mooi.


Spontaan stilleven. Nat hout in het gras met een stuk steen ernaast. En een heel mooi veertje, dat me direct opviel. Wat een prachtige kleur blauw. Welke vogel zou dit veertje verloren hebben?

Grote kevers, die traag achter elkaar uitkruipen. Moeilijk te vangen met mijn lens. Wel heel mooi, met die glans op hun schild.

En echt, deze zag ik ook. Rood met witte stippen. Wat een kleur hè?

En deze engerd was er ook. Brrr. Volgens mij is het nu tijd om naar huis te gaan. Het begint opnieuw te regenen. Lopen maar weer! Lekker bij de kachel zitten met een kop koffie en een krantje. Of een leuk boek. Of samen een film kijken. Of ... Nou ja, vul zelf maar in. Wat doe jij het liefst als het regent?




Niet te pruimen.


Twee emmertjes
In mijn koelkast staan twee kleine emmertjes ( van de stratticiatello -yoghurt ) vol met pruimen. Mijn zoon heeft ze geplukt. Tot mijn verbazing eten ze de echter pruimen niet op. Alleen het plukken was leuk, ze vinden het velletje stug en vies. Zelf ben ik allergisch voor pruimen. Ik wordt er niet doodziek van maar krijg wel jeuk in mijn mond en mijn smaak is verstoord voor een paar dagen. Daarom dacht ik: laat ik er jam van maken. Op  http://www.smulweb.nl/  vond ik een leuk recept van http://terry.smulweb.nl/  Ik heb na het koken geen last meer van allergie. Wel vraag ik me af of ik de velletjes mee moet koken of verwijderen.

Czar-pruimen
De pruimen die wij nu geplukt hebben zijn klein en blauwachtig met een duidelijke waas. Ik heb me laten vertellen dat ze Czar-pruimen zijn.



Ingrediënten:
600 g rijpe pruimen, 500 g geleisuiker, 1 theelepel kaneel, desgewenst 2 eetl. rum

Hoe maak je het klaar
Snijd de gewassen pruimen in vieren en verwijder de pitten. Breng de pruimen in een flinke pan met 2 eetlepels water aan de kook en laat ze op laag vuur in ca. 20 minuten gaar koken. Roer de geleisuiker en de kaneel door de pruimenmoes en breng al roerend aan de kook. Laat 4 minuten koken, roer er eventueel de rum door en schep de jam in schone potten.




12-08-2011

Waar is mijn moed gebleven?

In bepaalde streken van de Nederland is de schoolvakantie zo goed als voorbij. De meesters en juffen gaan weer beginnen. De kinderen starten in hun nieuwe klas. Spannend voor het onderwijsend personeel maar ook voor de gezinnen.

En soms, als je vooruit kijkt kan de moed je zo maar in de schoenen zakken. Dat overkwam mij de laatste twee weken. Er staat me zoveel te wachten de komende weken. Alles begint: zwemles, sport, jaarlijks controlebezoekje aan mijn chirug. Daarbij het wereldnieuws, de kelderende economie. Houdt mijn man genoeg werk? Gaan de banken in de toekomst failliet? Het was genoeg om even over te zuchten. Om aan het piekeren te slaan. Ondanks alle zegeningen om me heen.



In onze maatschappij gaat alles met een sneltreinvaart. Veranderingen zijn bijna niet bij te houden
Dat vraagt om een stevige basis: een onwankelbaar vertrouwen in de eeuwige en onveranderlijke Vader. En dat vertrouwen ontglipte me de laatste weken. Ik voelde me beroerd, bang, kleintjes - tegenover alles wat me lijkt te overweldigen. Het leven is zo kwetsbaar. Overal komt een einde aan. Ik ben als een bloem op een veld. Als de wind er over gaat, zal ik er niet meer zijn.

Gelukkig ben ik weer opgeknapt. Door een eenvoudige tekst op een piepklein wandtegeltje, dat ik bij iemand aan de muur zag hangen: JEZUS LEEFT!

Dat was genoeg voor mij. Ik krabbel weer overeind want Hij leeft - en ... ik zal leven!



01-08-2011

Blijf nog een poosje



Zoals jij eens mijn dunne, blonde haartjes streelde,
zo streel ik nu jouw zilveren haren
bij het ondergaan van de zon
Ik kijk naar je wankelende geest, die zijn werk heeft gedaan,
zoals jij eens met vooruitziende zorg naar mijn wankelende
 voetjes keek.
Ik houd van je zoals ik dat zou moeten doen.
Blijf bij me; leun op me - ik zal geen kik geven.
Ik was jouw kindje, en nu maakt de tijd jou tot een kind van mij.
Blijf nog een poosje bij mij thuis, en doe me goed.

Auteur onbekend.