30-06-2011

Gods genade is genoeg


Maar Hij heeft tegen mij gezegd: Mijn genade is voor u genoeg, want Mijn kracht wordt in zwakheid volbracht. Daarom zal ik veel liever roemen in mijn zwakheden, opdat de kracht van Christus in mij komt wonen. 2 Korinthe 12:9

Elizabeth George
Heb jij je ooit krachteloos gevoeld? Goed nieuws voor je. Het is juist je krachteloosheid die ervoor zorgt dat Gods kracht in jouw leven meer geopenbaard kan worden. Dat stelt je overigens wel voor een keus. Wie heeft het voor het zeggen? God of ikzelf? Zal ik vertrouwen op God, Zijn kracht en Zijn genade... of blijf ik vertrouwen op mijn persoonlijke vaardigheden en hulpmiddelen? (Uit: Gods weg door je beproeving)

Gods genade genoeg
De Bijbeltekst onder het plaatje is heel belangrijk voor mij in moeilijke periodes van mijn leven. Er zijn momenten dat ik wel eens denk: Ik kan gewoon niet meer.  Bovenstaand boek heeft me op weg geholpen, terug naar het Woord. Gods genade is een feit. Hij zegt dat Zijn genade genoeg is voor mij. Als er geen andere bron van hoop meer is, is deze waarheid mijn hoop.

Wanneer je soms in tijden
Gods kracht niet meer bemerkt.
Het voelt alsof de Heil'ge Geest
niet langer in jou werkt...

Huil dan maar niet, want juist als jij
Gods kracht niet meer beleeft
maakt Hij jou in je zwakte sterk
omdat Hij om je geeft!

Wacht maar heel stil, geduldig af
tot jij Hem weer bemerkt
en jij in vreugdetranen zegt:
God heeft mijn ziel versterkt!

Mijn genade is u genoeg;
Want Mijn kracht wordt in zwakheid volbracht!
( 2 Korinthe 12: 9)

Jolanda Vlastuin

29-06-2011

Simpele taartvervanger

Soms hebben kinderen helemaal geen zin in taart op een verjaardag. Ik heb wel eens buurkinderen op bezoek gehad, die meer dan de helft lieten staan. 

Misschien is dit een oplossing!


Chocoladezoenen
Je koopt een doos chocoladezoenen en strooisel voor taart. Daarna pimp je de zoenen op door wat chocopasta op het topje te smeren. Het strooisel doe je in bakjes en daar doop je de zoen in. Het resultaat is erg leuk om te zien ook.

Banaan
Je kunt het ook een banaan gebruiken. Hier aten de kinderen de chocozoenen helemaal op tijdens een feestje. 

28-06-2011

BROODDIEET

Bij dit dieet wordt de ene dag uitsluitend volkorenbrood gegeten. Daarbij mag je alleen calorie-arme dranken als koffie en thee (zonder melk en suiker), bouillon en mineraalwater drinken. De andere dag mag je normaal eten, want het is een wissel dieet! Natuurlijk geen vette, calorierijke producten en tussendoortjes de volgende dag.


Hoewel ik met succes een half jaar geleden dit dieet volgde ( twee weken lang) ben ik toch weer aangekomen. Ik ben niet standvastig genoeg. Ik ga eten als me alleen voel. Ik ben christen, ik bid en toch faal ik hierin. Afvallen begint in je koppie. Je moet het willen. Je moet weten waarom je het zo graag wilt.

Opnieuw brooddieet
Daarom ben ik opnieuw begonnen met brooddieet. Opeens ontdek ik hoeveel snoepmomenten ik heb en hoe vaak ik meedoe met de kinderen.

STOP MET VERGELIJKEN

Ik las: 

"Houd er mee op om jezelf met anderen te vergelijken. Er zijn altijd mensen die meer of minder lijken te zijn of hebben. Wanneer je het ‘vergelijkingsspelletje’ blijft spelen zul je teveel ‘tegenstanders’ tegenkomen, die je niet kunt verslaan." 


Ik sta niet leuk op de foto
Ik zie het ook in de klas van mijn dochter. Toen ze samen met een vriendin hun nieuwe klassenfoto bekeek, zei dat kind tegen mijn dochter: "Ik sta niet leuk op de foto hè?" Ik zag hun ogen over de klassenfoto dwalen. "Anna zei dat ik er niet leuk, opsta! Ze zit zo stom te vergelijken. Altijd heeft ze commentaar op mijn kleren, en mijn haren en schoenen."

Hoe ga jij er mee om?
Het begint al jong: dat vergelijken. Doet een ander het niet, dan jijzelf misschien. Ik heb een periode gehad dat ik er last van had. Dat ik me minder voelde dan een ander. Minder knap, minder spontaan, minder verfijnd. Hoe ga (of ging) jij ermee om?

GOD HELPT

Elizabeth George heeft mooie boeken geschreven. Klik HIER om al haar boeken te bekijken. Misschien zit er iets voor je bij.

Een citaat over gebed
Denk je dat bidden - al is het maar vijf minuten per dag - jouw leven kan veranderen? Het kan. Door gebed in Gods aanwezigheid te zijn, zal je geloof in Hem sterk worden. Het geeft je een plekje waar je je lasten af kunt leggen. Gebed herinnert je eraan dat God altijd nabij is en je wilt helpen niet in paniek te raken.


Gebed is één van de manieren die God ons gegeven heeft om gemeenschap ( een te worden) met hem te hebben. En wanneer je Zijn uitnodiging aanneemt, zal Hij je hart vernieuwen en je leven veranderen. 

Hier volgen een paar ideeën 
  1. begin met een logboek waarin je, tijdens jouw reis van gebed, je gebeden en antwoorden daarop bijhoudt.
  2. Zet elke dag wat tijd apart om in gebed bij de Heere te zijn en onthoud dat iets beter is dan niets. Begin   klein - en bereid je voor op een geweldig resultaat!
  3. Bid trouw voor anderen, ook voor je vijanden.
  4. Neem het enorme voorrecht van een gebedsbediening serieus
Verandering in je hart
Denk je nu eens in wat voor verandering er in jouw hart zou plaatsvinden als je tijd - of meer tijd - zou besteden aan het naderen tot God door het gebed.

23-06-2011

LEKKERE TREK

Natuurlijk ben ik niet alleen dol op roomsoezen. Ik ben dol op allerlei zoete cakes en taarten. Jij ook? Bijvoorbeeld: aardbeien-slagroomtaart. Of chocolade-marshmallowtaart.


Bepaalde emoties veroorzaken een brandend verlangen naar troost en liefde. Als ik lekker gaat snoepen lijkt dit verlangen even bevredigd te zijn. Gewoon omdat ik dat geleerd heb want toen ik klein was, werden ik getroost met iets lekkers.  Troostvoer. Ik betrap mezelf regelmatig dat ik naar de koekkast loop als ik down ben.

Tip tegen zoete trek:
  • ga iets anders doen. (bijvoorbeeld blogs lezen, douchen, de wc een goede beurt geven)
  • zoek een vervangend iets

22-06-2011

BROODDIEET EN ROOMSOEZEN

Deze blog is een blog over van alles en nog wat. Ik denk dat het vooral gaat over roomsoezen en brooddieet. Gekke combinatie maar brooddieet en roomsoezen hebben alles te maken met mijn zelfbeeld. Hoe kijk ik naar mezelf? Hoe ga ik om met mijn figuur? Hoe wil ik er uit zien. Wanneer ben ik tevreden en voel ik me lekker? 

Ben ik nog wel waardevol als ik een paar kilo te zwaar ben. Waarom wel, waarom niet?


Te zwaar
Ik ben een tikje te zwaar. Hoeveel moet er af om gezond te leven, me fijn te voelen. Hoe voorkom ik dat ik mezelf vol 'vreet' als ik spanningen heb? Waarom doe ik dat eigenlijk? Ben je nieuwsgierig naar het vervolg. Leef dan met me mee!