14-09-11

Een speciaal waterglas

In het boek Ik heb er genoeg van, ( over liefde, lijnen en leven met God ) las ik in hoofdstuk 10 over het belang van water drinken. De auteur schrijft dat je best zal moeten wennen aan de smaak van water, zeker als je zoete drankjes gewend bent. Het is een kwestie van doorzetten.
Zij heeft als uitgangspunt: drink alleen drinken dat als zodanig geschapen is en het tweede: verander het ontwerp niet. Daar voldoet water natuurlijk prima aan en het leidingwater in Nederland is van goede kwaliteit. Waarom zou je het niet drinken?
* Je versterkt je afweersysteem.
* Het helpt het verteren en opnemen van voedsel
* Het regelt je lichaamtemperatuur
* Het zorgt voor een mooiere huid
* Het jaagt hoofdpijn weg

Els van de Vlist, de auteur van dit boek koppelt het drinken van water aan een bepaald aspect van het christelijk geloof: 'herinner jezelf bij elk glas, levengevend water dat je inschenkt aan het levende water van Jezus, dat je ziel van zonden reinigt.'


Mijn tip om meer water te drinken haalde ik uit bovenstaand boek en is deze: Kies een speciaal, mooi waterglas uit, zodat het drinken iets bijzonders wordt. Van één van mijn oudere kinderen kreeg ik daarom dit prachtige limonadeglas. (Wibra) Wat vinden jullie daarvan? Nu is het echt een feest om te drinken. En ik heb tegelijk een lampje op mijn nachtkastje.


Met dit koude weer ( het regent en stormt hier ) vind ik koud water niet zo lekker. Speciaal voor kille dagen maak ik kruidenthee. Afkikken van de koffie is gelukt, hoera!

12 opmerkingen:

 1. Anoniem9/14/2011

  Goed dat je er een blogje aan wijdt. Ik drink weer veel te weinig water. Als je water met een smaakje wilt kun je ook een klein beetje citroensap in je water doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hé ik heb dit boek ook!!!
  Alleen ben ik nog niet bij het hoofdstukje water!
  Ik vind het fijn dat er een boek is, die je geloof erbij betrekt in het bedwingen van emotie eten! Het is een fijn boek!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk idee, zo'n speciaal glas.
  Hier drinken wij ook vaak water. Is toch veel beter als al die zoete troep en het gaat vooral om het vocht.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. het is zeker een mooi glas zo,en je moet inderdaad water leren drinken,ik moet mij er ook zo toe zetten

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Water is so important... :) My mom drinks SO much water each day. And the only other beverages we drink are herbal tea, juice, and soda, very rarely.

  Thank you for sharing, Jedidja!

  Blessings in Christ,
  Mikailah

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh, wat fijn dat je van de koffie af bent, goed hoor! Dat schoont je lichaam al een heel eind op, en water... dat drink ik gelukkig graag.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. I got so much better at drinking water when I was pregnant. Silly thing was it forced on me but now I can enjoy a glass of water so much easier. But I HAVE to have ice! The glass does help as well though!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hi Jedidja - what a lovely way of motivating yourself to drink water.
  Blessings
  Tracy

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Goed joh, dat je de koffie nu kan laten staan! Zelf drink ik ook veel water, het is even wennen, maar dan eigenlijk veel lekkerder dan al die zoetigheid. Hoewel ik soms een glaasje (zelfgemaakte) siroop toch ook wel lekker vind...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. I try to drink a lot of water, too. The special glass is a great idea.

  We've been getting cooler weather here, too, and I love hot herbal tea:)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik ga op zoek naar dat boek:) Mooie koppeling met Jezus, verandert inderdaad de hele ervaring van water drinken.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Great blog post! I need more of both the water Christ offers and water here on earth! Good Reminders! Thanks for visiting my blog and posting such lovely comments. God bless, Deb

  BeantwoordenVerwijderen

Ik ben heel blij met je comment! Dank je wel.