01-07-11

Wat ik graag wil ...

Wat ik graag wil?
Een lievere moeder zijn, met veel meer aandacht voor de kinderen. Hoe vaak snauw ik ze ongemerkt niet af. Zelf heb ik dat niet zo in de gaten maar mijn lieve man wijst mij er soms op. De manier van reageren is een graadmeter. Snauw ik? Dan is er beslist iets aan de hand. Niet uitgeslapen misschien? Of een onderhuids conflict? Of teveel onverwachte dingen op mijn bordje?
Maar het is wel zo dat je maait, wat je zaait. Als ik chagerijnig ben wordt de sfeer in huis gelijk anders. Minder gezellig.


Dit is iets wat ik graag anders wil bij mezelf! Als ik zie hoe groot Gods geduld is met mij, waarom heb ik dan niet wat meer geduld met mijn eigen kinderen? Vanaf nu ga ik het anders doen. Deze vakantie wil ik echt aanwezig te zijn. Niet alleen met mijn lijfelijke aanwezigheid maar ook met mijn gedachten, met mijn aandacht. Is dat bij jouw een automatisme? Ik wil weer leren genieten van de kleine momenten. Het gaat zo snel voorbij

Vertrouw op de HEER met heel je hart, steun niet op eigen inzicht.
Denk aan hem bij alles wat je doet, dan baant hij voor jou de weg.
(Spreuken 3: 5.6)4 opmerkingen:

 1. Anoniem7/01/2011

  Alles hier op aarde is verbroken. Maar de Heere gaat door Jedidja! Onze opvoeding ligt toch alweer een tijdje achter ons en het was met veel gebreken. En als ik nu zie de band in het gezin en de zorg en de liefde, dan kan ik alleen God maar de eer geven. Aan Zijn zegen is alles gelegen. De Heere Jezus wist ook wat het was om moe te zijn. Je kunt geen ding noemen waar Hij niet van afweet en beleefd heeft tijdens zijn omwandeling op aarde. Maar dan zonder te zondigen.Ik had eens grote zorgen om een kind. En voelde smart Jedidja. Toen liet Hij zien dat Hij ook smart had gehad op aarde en met die verdienste de smart bij mij weg kon nemen. Ik kreeg vanbinnen een Hemelse vrede, alsof er niets aan de hand was. En het is ook nog goed gekomen met dat kind. Zo wonderlijk werkt Hij.
  Groet Dicky leeuwestein.
  ps. het lukt niet om met mijn Google account te reageren?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat herkenbaar Jedidja!! Ik heb dat ook zovaak en dan baal ik echt van mezelf... al dat gemopper, geroep op de kids.. het lijkt dan wel een vicieuze cirkel. en dan noet ik echt bewust weer een keuze maken om er anders mee om te gaan..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hoi jedidja,
  ik reageer op een al oude post,
  maar gisteren merkte ik nog hoe waar het is, en vandaag weer goed uitgerust, en alles gaat weer veel beter!
  Ik vind je blog fijn om te lezen, en heel herkenbaar!
  groetjes sarina

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel. We moeten gewoon niet te laat naar bed :-)Dan gaat alles veel beter. leuk dat je op deze blog reageert.

   Verwijderen

Ik ben heel blij met je comment! Dank je wel.