19-07-2011

VAN HART TOT HART

Ik vind mezelf niet eerlijk in mijn laatste post. Ja, ik weet het: samen dingen doen in het huishouden is leuk. Kinderen klusjes geven ook. het lijkt simpel. Het lijkt gezellig. Maar hoe anders is de werkelijkheid soms.

Het kan opeens zo anders gaan. 


Ik dacht terug

  • Die ene vakantie, lang geleden. We hadden een uitje (met mijn ouders naar gezinsbeurs). Het was leuk totdat onze namen omgeroepen werden in verband met sterfgeval in de familie. 
  • Mijn neefje was 3 toen hij kanker kreeg en 6 toen hij stierf
  • Ikzelf met mijn mijn drie miskramen
  • Etc. 
Het leven is helemaal niet simpel en iedereen heeft zijn eigen wegblokkades heeft. Ik ook. Mijn werkelijkheid is weerbarstig. Jullie weten immers lang niet alles. 


Vandaag denk ik daarom aan Paulus. 

God sloot voor hem de deur naar een probleemloos leven. In plaats daarvan voorzag Hij hem van Zijn genade voor elke dag en voor al zijn behoeften. Paulus ontving iets beters dan een zorgeloos bestaan. Hij zou van God alles ontvangen wat hij nodig had om dat wat hij op zijn levenspad tegenkwam aan te kunnen. De kracht van Christus in Paulus was belangrijker dan het vrij zijn van pijn.

It is clear that God closed the door for Paul to a smooth, painless life. Instead He provided him with His grace for every day and for all his needs. Paul received something better than a carefree life. Charles Ryrie commented: The power of Christ in Paul was more important than freedom from pain. I think you often felt powerless - as if you had no power. There's good news today! It is precisely your weakness that makes God's power in your life can be revealed. Is it: "He" or "I"? Will I trust trust in the Lord - in His strength and grace... or trust I on my personal skills and tools.

12 opmerkingen:

  1. En daarom vind ik het zo fijn dat je dit blog ook plaatst! Nee het leven is niet simpel.
    Bedankt!
    Naast elkaar zijn deze 2 heel waardevol.
    (Dat boek zoek ik op)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Anoniem7/19/2011

    Hi Jedidja. Dankie dat jy by my blog gekuier het. Ek verstaan hou blog so klein bietjie want ek kan afrikaans verstaan. Ek hoop jy kan my verstaan.
    Mag Jesus jou sieen.
    Tracy

    BeantwoordenVerwijderen
  3. @ Tracy, ik kan jouw afrikaans lezen. Wat mooi is dat. Welkom op mijn blog en jou engels op de je blog is goed te doen voor mij.
    @RiaN, dank je wel.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Thanks so much for stopping by my blog. Growing up in a farmer's village sounds wonderful.

    Fondly,
    Glenda

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Thank you for your visit to my Joy4Today blog. Although my mother was from the Netherlands, I never learned to speak Dutch. She immigrated to Canada as a baby, and learned English when she started to school, then went home and taught her parents English. I would love to visit the Netherlands sometime, but I would definitely need an interpreter!

    Your quote "The power of Christ in Paul was more important than freedom from pain" was very powerful and spoke to my heart.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Goeie post! Het leven met God is niet zonder problemen, maar wel met de mogelijkheid er anders mee om te gaan denk ik.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. zo he, dan word je weer even met beide benen op de grond gezet he als je zoveel narigheid om je heen ziet en hoort,nee het leven is niet zomaar er op los leven alhoewel het wel vaak de makkelijkste weg is,vind ik,ik vind het dan moeilijk om op god te vertrouwen als je zoveel narigheid mee maakt.

    gr yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Erg mooi dat je hier zo uitgebreid op terugkomt! Tussen de afwas door reageer ik er even op ;-)Ik ervaar het leven toch vaak als een switchen tussen 2 niveaus, aan het oppervlak het gewone dagelijkse wat 'iedereen' kan zien en daarnaast de zorgen die je zo dikwijls boven het hoofd lijken te groeien. Door de zorgen die je hebt is het soms moeilijk om met vreugde de dagelijkse taken te doen, maar anderzijds kunnen de gewone 'kleine' vreugden (die de kinderen je zo graag willen geven) de zorgen ook weer draagbaar maken.
    Groetjes, Corine

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Anoniem7/19/2011

    Heey Jedidja! Bedankt voor het volgen van mijn blog! Supermooi stukje hier, door jou geschreven, ik zal blijven kijken.
    En ik hoop dat jij ook regelmatig op mijn blog kijkt! :-)

    Groetjes, Charline

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hoi Jedidja,
    Wat een mooi bemoedigend stukje geschreven, recht uir mijn hart. Dank je wel.
    En dank je voor het volgen! Veel leesplezier! Ik volg Charline nu, door jou ook te gaan volgen. Volgzame familie he.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Prachtig verwoord, echt waar. Wat sluit jou blog mooi aan op de blog van 'God is in de stilte'. Openbaring 21: 4. Geweldig wat een troost.

    Ondanks de blokkade, het diepe dal dat je doormaakt mag je troost ervaren. Op Hem steunen. Ik heb eind mei mijn moeder begraven, wat een geweldig troost te weten waar ze nu is.

    Ik wens je Gods nabijheid toe!

    Groetjes,
    Gerreke

    (en ik ga je volgen!)

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ik denk dat we allemaal wel een boek kunnen vullen met wat we meemaken. De vraag is inderdaad wel of het ons dichter bij God brengt. Dan is de moeite en lijden niet tevergeefs. Het is zo bevrijdend om alles (even) los te kunnen laten en als een kind te vertrouwen op Hem.

    BeantwoordenVerwijderen

Ik ben heel blij met je reactie! Dank je wel.