12-07-2011

Vakantie vieren als vrouw.

Vorige week heb ik drie tijdschriften gekregen, van iemand uit de straat. In één van de drie stond een artikel over Vrouw&vakantie. Ik vond dat waardevol. Goed, je hebt vakantie. Maar hoe kom je even los van alles? Ook als je geen gezin hebt of niet op vakantie gaat, lijkt het soms bijna onmogelijk om tot rust te komen. In dit blad stonden vakantietips, die ik waardevol vind en daarom gedeeltelijk toepas in deze vakantie. Misschien ook iets voor jou?
Vakantie tips.
Breng structuur aan.
Werk met lijstjes
Verdeel taken en maak duidelijke afspraken
Motiveer jezelf ( en anderen)
Maak tijd voor jezelf.
Vergeet je stille tijd niet
Deze pikte ik er voor mezelf uit:

Structuur is handig omdat je week en dagritme verstoord is in de vakantie. Zorg daarom voor een planning. Kom om dezelfde tijd ( natuurlijk bij ons iets later dan normaal) uit bed, kijk wat je wilt. Een uurtje werken met z'n allen zodat je'smiddags vrij hebt misschien?
Verdeel taken Als je kinderen hebt, die nog van jou afhankelijk zijn, mag je best wat van hen verwachten. Wil je samen uit, een dagje naar zee of een ander uitstapje? Bespreek van te voren wat er moet gebeuren voordat je met z'n allen weg kan. Geef iedereen een taakje. Motiveer jezelf en anderen: als het gebeurd is, kunnen we weg!
Maak tijd voor jezelf  Wij hebben als vrouw (en/of moeder) ook ontspanning nodig na al dat werken - het hele jaar door. Zeker in de vakantie! Vraag oppas om een dagje weg te kunnen gaan. Misschien heb je een goede vriendin of een zus. Maak tijd voor een ontspannen dag in de tuin. Lekker zitten met een boek. Vraag aan je oudere kinderen of ze een uurtje of twee op de jongeren willen passen, zodat jij even op kunt laden. Lekker een eind fietsen. Of winkelen in je eentje.


Nog een tip uit dit tijdschrift: Zet op sommige dagen kruizen in je agenda. Op die dagen zie je vanzelf wel hoe de dag zich vult. Voor mij is dat geen goede tip maar misschien voor iemand anders wel.                    Bron: christelijk magazine voor het gezin, 16 juni 2011
                                                         

 Vraag: Hoe ziet voor jouw een ultieme vakantiedag eruit?

9 opmerkingen:

 1. Hé, dat tijdschrift ken ik niet. Goede tips, ik had al bedacht dat ik 's ochtens werk en dan kan het 's middags wat rustiger. Taken verdelen probeer ik ook.
  De stille tijd is door de drukte van de laatste tijd ook wat in het gedrang gekomen, vakantie is een goede tijd om daar ook weer bewuster mee om te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zag je reactie bij Jolanda (Spil van het gezin) en werd meteen nieuwsgierig naar jouw tips. Manlief en ik blijven namelijk ook thuis deze zomer.
  Vanochtend heb ik trouwens al een vakantiemomentje gehad. Ging wandelen met een vriendin, de zon scheen, we hoorden mensen in een andere taal praten, kwamen langs een supermarkt en kochten de aanbiedingen. Met een beetje fantasie leek het alsof we op vakantie waren........dat zijn geluksmomentjes.
  Oh trouwens...je hebt er een volger bij :-)
  Groetjes,
  Marion

  BeantwoordenVerwijderen
 3. In mijn vakantie wil ik juist geen lijstjes. Ik vier het liefst vakantie op het water. Twee weken varen is voor mij de ultieme vakantie. Alles langzaam, het getik van touwen tegen masten, snetterende eenden, geklots van water, wind om je oren, overnachten op een onbewoond eilandje of juist middenin een stad. Elke morgen verse broodjes halen en je laten verrassen wat de dag je brengt, heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Sjonke: leuk, dat wandelen met vriendin. Ik heb me lid gemaakt van je blog. En welkom hier natuurlijk.
  @Makkie: ik maak die lijstjes in mijn hoofd. leuk dat je het liefst vakantie viert op het water. Dat is ook de droom van mijn man! Misschien later ... Welkom op mijn blog!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geen lijstjes (nou ja, misschien alleen een lijstje van boeken die ik wil lezen, haha). Geen prikkels via internet of telefoon, gewoon rust en veel buiten zijn! Wandelen...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hé ik zag ook je berichtje bij Spil, en kwam daarom hier even kijken. Leuke blog, je hebt er meteen nóg een volger bij!

  Mijn ultieme vakantiedag? Heb ik wel eens een berichtje over geschreven http://onderdeknotwilg.blogspot.com/2011/04/tuin-het-klokje-rond.html

  Heerlijk! Dagje in de keuken om te bakken is anders ook niet slecht...

  Groetjes Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hallo Jedidja,

  Dank voor je reactie!
  Leuk stukje over vrouw&vakantie met goede tips, ja de dagelijkse dingen gaan als vrouw/moeder ook in de vakantie door, misschien is daar de 'Franse slag' voor uitgevonden:)

  Hartelijke groet,
  Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Met een handwerk op de bank en de kinders lekker aan het spelen of slapen. Zoals nu eigenlijk ;o)

  Leuk om even bij je om het hoekje te kijken. Ziet er gezellig uit hier!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @ Marja, ja leuk! Wandelen. Maar als het regent zoals vandaag zit ik liever met een boekje op de bank.
  @Tineke - ik ben je volger geworden! leuk stukje.
  @Marja Ik hou wel van de franse slag. Welkom hier!
  @Monique Welkom om om het hoekje te kijken. Jij hebt echt een geweldige blog!

  BeantwoordenVerwijderen

Ik ben heel blij met je comment! Dank je wel.