05-07-2011

Brooddieet

Gisteren had ik mijn brooddag. Ik ben nu echt begonnen omdat ik gewoon serieus moet afvallen. Ik ben 1,80 lang en weeg 86,5 kilo. Wat ik voel: minder energie, gewrichtsklachten, ontvredenheid over mezelf, meer last van mijn darmen, hartkloppingen enzo. En zeg nou zelf, hoe ik kan ik nou God verheerlijken met mijn lichaam terwijl ik er zo slecht mee omga? Een mooie blog http://glorifygodinbodyandmind.blogspot.com/ geeft als tips deze dingen om over na te denken voordat je gaat eten: gebed, water, denk voordat je eet.  Ik denk helemaal niet voordat ik eet. Nu ik erop let is alles al in mijn mond verdwenen voordat ik er erg in heb: van gemberballetjes uit de deur van mijn koelkast tot koekjes uit de Tupperwaredoos. En het is niet nodig.


Het ging best goed gisteren. Ik at braaf volkorenbrood ( droog) en dronk een opkikkertje erbij. Daar kon ik het brood in dopen. Het was echt geen straf ofzo. Vooral niet als ik nadenk waarom ik het doe. Tegelijk voel ik me moedeloos en heb ik het gevoel, dat ik het toch niet kan. Ik moet mezelf aanpakken en een nieuwe manier van denken aanleren, nu het nog kan. Als er 8 kilo af  is, zal ik me gezonder voelen en vooral minder gewrichtsklachten hebben. Ik zou actiever met de kinderen kunnen spelen.En ja, nou moet ik eerlijk zijn! Later op de dag, - s-avonds, heb ik toch weer twee plakken ontbijtkoek gegeten. Dat mocht niet. Alleen brood hè? Daar baal ik nou van. Vroeger kon ik eten wat ik wilde; ik had zelfs ondergewicht. Nu moet ik nadenken voordat ik eet. Dus nieuw gedrag aanleren. Sorry voor dit klaag - en zeurblogje.3 opmerkingen:

 1. O, wat een herkenning, ik ben zaterdag begonnen. mentaaldieetplan doe ik (wel aangepast aan eigen voorraad), samen met 2 schoondochters en een vriendin van een van hen. 'k Ben even lang en weeg evenveel (1 m 78, en ruim 85kg) Brooddieet deed ik vroeger, is best goed te doen!
  Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Jedidja

  Ik ben ook van maat 44 naar 40 gegaan. Het beste werkte bij mij toch dat Sonja Bakker dieet. Ik denk dat het komt omdat het vol te houden is door de variatie. Er zijn heerlijke recepten. Maar rond de operatie van Wim kwam het in de slof. Dus ben ik weer even streng voor mezelf. Maar iets anders wat ook heel goed werkt is een hobby zoeken die bij je past. Soms is er een hele middag voorbij als ik bezig ben zodat ik zelfs mijn tussendoortje vergeet. Ook is mijn cholesterol gehalte weer goed gekomen. Ik eet veel fruit, heerlijk en omdat ik niet van vis houdt neem ik visolie capsules en vitamine E.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Rian, Mentaal dieet ken ik niet maar ik wens je heel veel doorzettingsvermogen en moed toe. Wie weet lukt het. Wat ik mooi vond aan die site was van die engelse site was: bidt voordat je eet. (Of als je iets lekkers ziet wat niet goed voor je is op dit moment) Dat helpt me best wel.
  Succes! En leuk dat je m'n volger bent geworden op deze blog.
  @Dicky: Dat Sonja Bakker dieet ga ik dan missch wel na de vakantie doen. En dank je wel voor je tip van hobby zoeken. Dat is een goeie!

  BeantwoordenVerwijderen

Ik ben heel blij met je comment! Dank je wel.