24-06-11

Recept voor bosbessentaart

Wat heb je nodig

een  half kopje basterdsuiker
250 gram verse bosbessen
2 eieren
1 theelepel vanille-essence
125 gram gesmolten boter
1 drievierde kop zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels lichtbruine basterdsuiker.

Hoe doe je het

1 Verwarm de oven voor op 180 graden.
 Bestrijk een bakvorm van 20 cm doorsnede met gesmolten boter en bekleed bodem en zijkant met bakpapier.
2. Verwarm 1 eetlepel basterdsuiker en de helft van de bessen in een pannetje tot het sap vrijkomt. Roer de resterende bessen erdoor heen en laat ze afkoelen
3. Klop de eieren stijf. Roer er met een eetlepel de essence, de boter, het meel en de suiker doorheen tot het mengsel glad is.
4. Roer drievierde kop van het beslag door de bessen. Schep het bessenmengsel en de rest van het beslag in de bakvorm.
Roer er met een breinaald doorheen om voor een marmereffect te zorgen en bestrooi de bovenkant met basterdsuiker. Bak de taart in 45 minuten klaar. ( miss. 5 minuutjes langer). Laat de taart vijf minuten staan.
Stort hem op een rooster om af te koelen. je kunt hem met poedersuiker bestrooien.
Eet smakelijk.

Recept uit: Snelle cakes & taarten

1 opmerking:

  1. ziet er lekker uit, heb em gedeeld op FB. ga em zeker binnenkort maken.
    dank voor het delen van je recept.
    groet Anneke

    BeantwoordenVerwijderen

Ik ben heel blij met je comment! Dank je wel.