30-06-2011

Gods genade is genoeg


Maar Hij heeft tegen mij gezegd: Mijn genade is voor u genoeg, want Mijn kracht wordt in zwakheid volbracht. Daarom zal ik veel liever roemen in mijn zwakheden, opdat de kracht van Christus in mij komt wonen. 2 Korinthe 12:9

Elizabeth George
Heb jij je ooit krachteloos gevoeld? Goed nieuws voor je. Het is juist je krachteloosheid die ervoor zorgt dat Gods kracht in jouw leven meer geopenbaard kan worden. Dat stelt je overigens wel voor een keus. Wie heeft het voor het zeggen? God of ikzelf? Zal ik vertrouwen op God, Zijn kracht en Zijn genade... of blijf ik vertrouwen op mijn persoonlijke vaardigheden en hulpmiddelen? (Uit: Gods weg door je beproeving)

Gods genade genoeg
De Bijbeltekst onder het plaatje is heel belangrijk voor mij in moeilijke periodes van mijn leven. Er zijn momenten dat ik wel eens denk: Ik kan gewoon niet meer.  Bovenstaand boek heeft me op weg geholpen, terug naar het Woord. Gods genade is een feit. Hij zegt dat Zijn genade genoeg is voor mij. Als er geen andere bron van hoop meer is, is deze waarheid mijn hoop.

Wanneer je soms in tijden
Gods kracht niet meer bemerkt.
Het voelt alsof de Heil'ge Geest
niet langer in jou werkt...

Huil dan maar niet, want juist als jij
Gods kracht niet meer beleeft
maakt Hij jou in je zwakte sterk
omdat Hij om je geeft!

Wacht maar heel stil, geduldig af
tot jij Hem weer bemerkt
en jij in vreugdetranen zegt:
God heeft mijn ziel versterkt!

Mijn genade is u genoeg;
Want Mijn kracht wordt in zwakheid volbracht!
( 2 Korinthe 12: 9)

Jolanda Vlastuin

3 opmerkingen:

  1. Wendy Born6/30/2011

    Dank je wel!
    (Het lukt niet met mijn google-account te reageren)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hele mooie tekst ja, daar kan ik uren over nadenken...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Anoniem6/30/2011

    Ik zie opeens dat Jedidja heeft gerageerd op mijn blog. Sinds een paar maanden hebben we er een kleindochter bij met deze mooie naam. Zij werd geboren op de dag dat mijn man een hartklepoperatie kreeg. Drie levens gespaard op één dag.
    Maar dat krachteloos zijn is heel herkenbaar. Maar dat Hij nou gekomen is voor..... de krachtelozen.Zijn kracht wordt in zwakheid volbracht. Groet Dicky leeuwestein

    BeantwoordenVerwijderen

Ik ben heel blij met je reactie! Dank je wel.